Julie’s liefde

juliesliefde

Auteur: Elly Koster
Uitgever: Uitgeverij Cupido
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 379

Samenvatting:
Als Julie’s grote liefde Mats tijdens een zeiltocht vermist raakt, zakt Julie in een diepe depressie. Ze besluit haar leven een andere wending te geven en gaat terug naar Noorwegen waar ze in de vakanties met Mats zo gelukkig was. In een oude boerderij aan de rand van de wildernis start Julie een pension. Daar ontmoet ze Stian en haar leven raakt in een spannende stroomversnelling…

Mening:
Wat heb ik genoten van dit boek. Niet alleen van het verhaal op zich, maar ook van het decor: Noorwegen. De sfeeromschrijvingen voegen veel toe aan het boek. Het is behalve een zeer reëel verhaal (gaat over verlies) ook romantisch en een beetje spannend. Eigenlijk was het niet meer weg te leggen. Aanrader!

Leuk:
De schrijfster heeft op haar site een fotoreis van het boek geplaatst. Je ziet de foto’s HIER (opent in een nieuw venster). Het is sowieso de moeite waard om op haar site te kijken.

*****

Marjon.

 

17 gedachten over “Julie’s liefde”

 1. Hallo Marjon,
  Ben er even stil van… Wat een prachtige recensie en ook nog een compliment over mijn site! Dat doet me erg goed, vooral omdat dit boek voor mij een speciale betekenis heeft.
  Dank je wel!
  Hartelijke groet,
  Elly Koster

  1. Hallo Elly,

   Bedankt voor je reactie! Elk woord gemeend, zoals ik al op Facebook schreef. Ik denk dat die speciale betekenis tussen de regels te lezen is.

   Hartelijke groet terug!
   Marjon.

   ps Mijn man en ik zaten al te kijken naar kampeermogelijkheden in Noorwegen.

 2. Eerlijk gezegd trok de titel en cover mij niet zo, maar na het lezen van jouw recensie denk ik daar nu anders over 😉 Ga het boek opschrijven en binnenkort eens kijken of ze ‘m in de bieb hebben. En Noorwegen is prachtig! Zal zo eens op haar site kijken.

 3. Goedemiddag Marjon,
  Het best wel mooie boek. Nog bedankt voor reacties.
  Je had veel ‘Mürmeltieren’ en bergmarmotten die je in Oostenrijk gezien. Heel interessant Marjon.
  Mürmeltieren is best wel groot om te zien. Het lijkt beetje op. Bergmarmotten is ook zo groot.

  Fijne woensdag gewenst.
  Liefs Jacqueline & Ferry.

  1. Hallo Ferry & Jacqueline… Ik dacht dat Mümeltier hetzelfde is als bergmarmot, alleen de Duitse naam. We hebben ze hoog in de bergen inderdaad gezien. Omdat wij dan de honden bij ons hebben, gaan ze elkaar met een hoog geluid waarschuwen en dat is verwarrend, want dat klinkt bijna hetzelfde als roofvogels – zoals de buizerd, steenarend en zo. Ik vind ze geweldig (roofvogels trouwens ook).

   Fijn weekend!
   Liefs, Marjon.

  1. Hallo Hans, bedankt voor je reactie! Ik heb Midzomerliefde al gelezen, ook mooi, maar ik vind dit boek mooier 🙂

   Groetjes, Marjon.

 4. In Noorwegen zijn veel prachtige kampeerplekken, Marjon. //www.camping.no is een Noorse kampeersite die je kunt omzetten in het Engels. Op de site staan campings door het hele land vermeld. Verder valt er natuurlijk nog genoeg op internet te vinden. Wij kamperen al jaren in Scandinavië dus mocht je ergens vragen over hebben, laat het gerust weten.
  Ja, ook Noorwegen zelf is een aanrader! 😉

  Hartelijke groet,
  Elly

  1. Hallo Elly,

   Dank je wel voor de tip! We hadden inderdaad al op internet gekeken – we zitten met ons oudste hondje, het gaat niet zo goed met haar en ik ga absoluut niet zonder honden. Dus we kijken het even aan. De tip van jou waren we nog niet tegengekomen, dus ik ga zo eens kijken. Ik neem onmiddellijk van je aan dat het een aanrader is!

   Groetjes, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.