Kat over de drempel (Alfie 1)

katoverdedrempel

Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2015
Bladzijden: 256

Over het boek:
Voor alle lezers van ‘Bob de straatkat’ en ‘Mijn vriend Ben’. Alfie is dakloos, aan zijn lot overgelaten nadat zijn lieve oude bazin is overleden. Hij kan niet wennen aan een leven met voortdurende gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Na veel omzwervingen besluit hij te blijven wonen in een gewone straat. De bewoners van de straat hebben zo hun eigen sores, verdriet, heimwee, onzekerheid, eenzaamheid
 Ze zijn niet allemaal even blij met de komst van Alfie, het grijze katje dat op zoek is naar een nieuw thuis. Maar Alfie heeft zijn eigen agenda en brengt vertrouwen, vriendschap en liefde terug in de straat.

Mening Marjon:
Wat heerlijk om eens een boek te lezen dat verteld wordt door een kat. Alfie’s baasje overlijdt en om aan het asiel te ontsnappen gaat hij zwerven. Het harde leven is niets voor hem en op een dag krijgt hij de tip een ‘drempelkat’ te worden. Je kiest gewoon meerdere adressen als je thuis uit en mocht er dan toch weer een baasje overlijden, heb je er nog een paar over. Alfie komt in Edgar Road terecht en vanaf dat moment lees je over het wel en wee van Claire, Jonathan en twee jonge gezinnen. Als je nog geen kattenliefhebber bent, word je het wel na het lezen van dit boek. Ik heb genoten en kon het boek niet meer wegleggen.

*****

Marjon.

7 gedachten over “Kat over de drempel (Alfie 1)”

  1. oh, dit lijkt me een heel leuk boek. Ik ben dol op katten en de kat op de cover lijkt op een van onze katten die wij vroeger thuis hadden…..ik ga deze noteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.