Kat over de vloer (Alfie 2)

katoverdevloer

Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins
Jaar: 2016
Bladzijden: 256

Over het boek:
Het was een gewone straat, waar heel verschillende mensen wonen. Sommigen vriendelijk, anderen nors, sommigen bemoeizuchtig, anderen teruggetrokken. Totdat Alfie kwam, het grijze katje dat het leven van de straatbewoners veranderde en de gemeenschapszin terugbracht.

Maar nu is er een nieuw gezin in de straat komen wonen, een gezin waar iets geks mee is. Alfie weet niet precies wat, maar wat hij wel zeker weet is dat hij moet ingrijpen voor het te laat is. Maar willen ze zijn hulp wel?

Een warm, opbeurend en inspirerend verhaal waarin Alfie laat zien dat een huisdier echt je leven kan veranderen.

Mening Marjon:
Dit tweede deel met kat Alfie in de hoofdrol is heel goed los van het eerste deel te lezen, maar ik denk dat het nog leuker is als je dat eerste deel eerst leest. Je kan niet anders dan van Alfie gaan houden en je leest het alsof een kat echt een verhaal in boekvorm kan vertellen. De gezinnen uit het eerste boek komen ook weer in dit boek terug en met Ă©Ă©n gezin loopt het nog niet zo lekker. Hier kan zelfs Alfie niets aan doen maar hij kan wel ingrijpen als een van zijn mensenvriendjes op school geplaagd wordt en als er een nieuw gezin naast hen komt wonen. Want dat gezin lijkt hem echt nodig te hebben. EĂ©n probleem: Alfie wordt verliefd…
Heerlijk boek; ik heb weer genoten. Aanrader!

Ik ontving dit boek van de uitgever, waarvoor mijn hartelijke dank!

*****

Marjon.

EĂ©n gedachte over “Kat over de vloer (Alfie 2)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.