Kerstmis met een staartje

Auteur: Lizzie Shane
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2020
Bladzijden: 320

Over het boek:De inwoners van Pine Hollow beschouwen hun stadje graag als de Mary Poppins onder de steden: vrijwel perfect in ieder opzicht. En dat is het ook, tenzij je lid bent van de gemeenteraad en ervoor moet zorgen dat alles zo perfect blijft.

Als Ben door een tragisch ongeluk zijn zus en zwager verliest, trekt hij in hun huis en neemt de zorg voor hun dochter Astrid op zich. Ook biedt hij schoorvoetend aan de taken van zijn zwager in de gemeenteraad over te nemen. Dat is met kerst geen pretje: Ben wordt gedwongen een moeilijke budgetbeslissing te nemen en sluit het plaatselijke asiel. Dat neemt hondenliefhebber Ally hem niet in dank af. Zij heeft nog drie weken de tijd om voor alle viervoeters een nieuw thuis te vinden en is daarnaast vastbesloten wraak te nemen op deze harteloze ambtenaar. Maar als Ally Ben leert kennen, blijkt hij veel redelijker – en knapper – dan verwacht.

Mening Marjon:
Dit is echt een juweeltje. Een roman met diepgang, met humor, over het echte leven met echte mensen en honden die niet perfect zijn. Twee mensen met ieder een eigen rugzak botsen tegen elkaar op en daarmee begint hun verhaal. Je volgt ze ieder voor zich en ook de momenten dat ze samen zijn. Zij helpt haar grootouders met hun hondenopvang en het ziet er naar uit dat deze niet lang meer zal bestaan… Ik kon het boek moeilijk wegleggen, echt een aanrader!
*****
Marjon.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.