Kijk niet terug

Auteur: Nora Roberts
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2018
Bladzijden: 496
Over het boek:
Simone, Mi en Tish zijn al sinds hun jeugd hartsvriendinnen. Na hun eindexamen zijn ze van plan gezamenlijk naar New York te vertrekken, voor nieuwe avonturen met z’n drieĂ«n. Maar eerst is het zomervakantie, en Mi en Tish proberen Simone te helpen om over haar gebroken hart heen te komen nadat haar vriendje het heeft uitgemaakt. Een bioscoopavondje lijkt hun de perfecte afleiding.

Als Simone even naar het toilet is, hoort ze schoten vanuit de zaal. Ze belt meteen het alarmnummer, en door haar snelle reactie wordt nog erger voorkomen. Het incident kost vele levens, en voor de overlevenden zal niets ooit nog hetzelfde zijn. Ook de drie schutters zijn dood – maar zij waren niet het brein achter het plan. De echte dader is woedend, ontevreden met het resultaat, en zweert wraak


Mening Marjon:
Wederom een heerlijk boek van Nora Roberts, een mix van thriller en roman. Al vind ik de balans aardig doorslaan naar thriller. Er zit in dit boek een beetje beklemming, ondanks dat je halverwege de dader ook al kan volgen en zelfs weet waarom de dader dit doet. Ik kon het boek niet meer wegleggen en verloor me in het leven van Simone en Reed. Ze maken iets heftigs mee en het blijft hen nog lang achtervolgen. Je leest hoe ze het – menselijk als ze zijn – proberen weg te duwen om zoveel mogelijk te genieten van het leven. Maar zo werkt het niet. Wat een aanrader!
*****
Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.