Kind van de oceaan (Ocean Child)

Auteur: Tamara McKinley
Uitgeverij: De Kern
Jaar: 2011
Bladzijden: 365

Over het boek:
Engeland, 1920. Lulu Pearson is een jonge, getalenteerde beeldhouwster. De toekomst ziet er rooskleurig voor haar uit met een grote tentoonstelling in Londen in het verschiet. Maar aan de vooravond van de opening ontvangt
ze een mysterieuze brief van Joe Reilly, een trainer van renpaarden in Tasmanie. Lulu blijkt de eigenaresse te zijn van een veelbelovend renpaard, Ocean Child. Op straffe van onterving door haar voogd, oudtante Clarice, reist Lulu af naar de andere kant van de wereld op zoek naar haar weldoener.
Daar wordt ze geconfronteerd met haar wraakzuchtige moeder en haar lieve vader, die nooit de kans heeft gehad haar te zien opgroeien.
Langzaam maar zeker komt ze achter haar familiegeschiedenis, de vetes en de schandalen. Samen met Joe Reilly ontdekt ze echter dat het verleden haar niet langer kan raken.

Mening Marjon:
Ik las dit boek eerder en wist er nog maar zo weinig van dat het boek bijna als nieuw voor me was. Het boek heeft iets weg van een avonturen-roman: Lulu gaat met haar vriendin Dolly van Engeland naar Tasmanië omdat ze een renpaard geërfd zou hebben. Ze heeft geen idee van wie het paard komt. Ze weet alleen dat haar afschuwelijke moeder daar nog woont en dat haar oud-tante, die haar adopteerde en opvoedde niet wil dat ze gaat. Maar ze gaat toch en ontmoet daar ook de liefde van haar leven. Maar haar moeder is er ook nog… Het boek leest heerlijk weg, maar het mist die allesomvattende sfeer die Tamara McKinley in haar boeken kan stoppen. Daarom toch geen 5 sterren.

****

En dit vond ik toen (28-7-2011) van het boek:
Oh wat schrijft Tamara McKinley toch heerlijke boeken, waar je je zalig in kan verliezen. Ook dit boek, haar nieuwste is weer zo’n boek (en daarom koop ik elk nieuw boek dat van haar uitkomt direct). Toch mis ik het Australische sfeertje, wat ze zo goed kan brengen. Ook dit boek speelt zich daar af, maar het lijkt verderaf te staan, het komt niet goed over. Jammer. Want dat geeft haar boeken net dat beetje extra. Verder is het een boek dat je wilt doorlezen, want je wilt weten hoe het verleden in elkaar steekt. Aanrader dus! Maar omdat ik het bekende sfeertje miste, toch maar 4 sterren…

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.