Kind van haar vader

kindvanhaarvader

Auteur: Erica James
Uitgever: De Kern
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 429

Over het boek:
Katie is dertig jaar, heeft een mooi huis, een aardige vriend en een goede baan. Als ze echter een jaar na het overlijden van haar moeder een brief van haar advocaat krijgt, die van haar leven een leugen maakt, verandert alles. Ze besluit op zoek te gaan naar haar verleden, en naar zichzelf. Maar een plan is Ă©Ă©n ding, de praktijk is vaak weerbarstiger – en familiebanden blijken niet zo onverwoestbaar als ze altijd dacht…

Mening Marjon 31-8-2012):
De omschrijving van het boek vertelt wel heel weinig, want hoewel het verhaal start met wat Katie overkomt, gebeuren er nog wel meer dingen. Op het moment dat ze in aanraking komt met de familie van haar biologische vader – ook haar familie dus – gebeurt daar ook net van alles, wat samenvalt met haar komst en dat grote gevolgen heeft voor iedereen in de familie. Je wordt er helemaal in meegezogen, je leest maar verder en verder. Ik heb eindelijk weer genoten van een boek van Erica James. Haar oudere boeken vind ik geweldig, maar die van de laatste tijd vond ik wat vergezocht allemaal. Maar dit boek – haar nieuwste – is mĂ©Ă©r dan geweldig. Niet meer weg te leggen. Erica’s talent is de hoofdpersonen zo menselijk neer te zetten dat je kan denken dat het helemaal geen fictieve figuren zijn. De hoofdstukken wisselen verschillende familieleden en hun visie op alles af, zonder dat het verwarrend wordt. Heerlijk, Erica James is terug. Wat een aanrader!

*****

Mening Natasja:
Katie heeft in haar leven al best veel verdriet gehad. Na het overlijden van haar ouders weet ze er langzaam weer bovenop te krabbelen, maar dan komt het bericht van haar advocaat en staat weer haar hele leven op zijn kop.
Haar vader blijkt niet haar echte vader te zijn, dus weet ze zelf niet meer wie ze is. Ze krijgt ineens met heel veel nieuwe mensen in haar leven te maken en niet iedereen is even blij met haar komst.
Er gebeurt best veel in dit verhaal, want over welk leven je ook leest, ze zijn allemaal even boeiend. Ik vond het heerlijk ontspannen lezen en het is dan ook het eerste boek wat ik in 2017 lees dat ik vijf sterren geef. Zo’n fijne schrijfstijl en de personen allemaal even echt, je gaat van de meeste houden.

*****

Marjon en Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.