Kinderen van de rivier

 

Auteur: Lisa Wingate
Uitgever: Ambo|Anthos
Jaar: 2018

Over het boek:
“Kinderen van de rivier’ van Lisa Wingate begint in Memphis in 1939. De twaalfjarige Rill leidt met haar broertje en zusjes een zorgeloos leven op een woonboot aan de Mississippi. Dan slaat het noodlot toe: de kinderen worden ontvoerd en komen terecht in een weeshuis. Daar zijn ze overgeleverd aan de grillen van een wrede directrice. De jonge Rill doet er alles aan om haar broertje en zusjes bij elkaar te houden.
In het South Carolina van nu leidt de rijke Avery Stafford een geweldig leven. Een toevallige ontmoeting dwingt haar om haar familiegeschiedenis onder de loep te nemen, er blijkt meer verzwegen te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden. “Kinderen van de rivier’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van weeshuisdirecteur Georgia Tann, die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families.

Mening Natasja:
Dit verhaal word afgewisseld tussen het jaar 1939 en het heden.
In 1939 wordt een gelukkig gezin helemaal uit elkaar gerukt en de gevolgen hiervan zijn vreselijk als de kinderen in het gruwel weeshuis belanden. Rill doet er alles aan om iedereen bij elkaar te houden.
In het heden ontmoet Avery een vreemde vrouw die ze niet meer los kan laten. Wat heeft ze met deze vrouw gemeen? En is haar leven wel zoals het moet zijn?

Wauw wat een verhaal, heftig maar ook ontroerend. Vooral het leven in het weeshuis was verschrikkelijk om te lezen en kon je ook geen moment uit je hoofd zetten. Het verhaal zit vol leugens en een prachtige ontknoping die je niet snel zal vergeten.
Aanrader!

*****

Natasja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.