Klassemoord (Inspecteur Lynley-mysterie 3)

klassemoord

Schrijver: Elizabeth George
Uitgever: Zwarte Beertjes
Jaar: 1990/2010
Aantal blz: 440

Over het boek:
Op het kerkhof van Stoke Poges wordt het levenloze, gemartelde lichaam van de dertienjarige Matthew Whately gevonden. Is hij in handen van een sadistische seksmaniak gevallen? Het spoor leidt naar Bredgar Chambers, een typisch Engelse privéschool met een respectabele traditie, waar al generaties lang jongens uit de betere kringen opgeleid worden.

Inspecteur Thomas Lynley en brigadier Barbara Havers stuiten al gauw op het heersende systeem van erecodes: alle betrokkenen, zowel docenten als leerlingen, houden elkaar de hand boven het hoofd en zwijgen als het graf. Tal van verdachten passeren de revue: een leraar met pedofiele neigingen, de sadistische leerling Clive Pritchard en de cynische Giles Byrne. Ze lijken allemaal een motief te hebben, maar waterdicht bewijs ontbreekt. Totdat nieuwe, verrassende informatie boven tafel komt…

Mening Marjon (3-7-2008):
Ik heb dit boek in ‘blokjes’ van 50 bladzijden per keer gelezen omdat ik er haast niet doorheen kwam. Er komen te veel personages in voor die ook nog ieder hun eigen verhaal kennen. De karakters van de vaste hoofdrolspelers worden wel goed uitgewerkt, maar die van de tijdelijke medespelers niet en dat maakt dat je namen gaat verwarren. Waarom ik het toch heb uitgelezen? Omdat het deel 3 van de serie is, ik de 2 eerdere boeken wĂšl goed vind en graag de rest van de serie wil lezen. 🙂 Dus dan maar in kleine stukjes tussen mijn andere boeken door. En ondanks dat het einde wel spannend en verrassend was, ben ik blij dat het uit is… Mocht het volgende boek ook niet bevallen, geef ik het lezen van de boeken van Elizabeth George op.

**

Marjon.

Voorgaande delen:

totdatdedood afrekening in bloed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.