Kleine meid

Auteur: Sophie Hannah
Uitgever: De Kern
Jaar: 2007
Aantal blz: 365
ISBN: 9789032511524

Over het boek:
Alice Fancourt is voor het eerst zonder haar twee weken oude dochtertje Florence weggeweest. Maar wanneer ze thuiskomt begint een ware nachtmerrie.
Ze beweert dat de baby die thuis in de wieg ligt en op wie haar echtgenoot David had moeten passen, niet haar dochtertje is. David ontkent dat, en denkt dat Alice haar verstand kwijt is. Is Alice inderdaad gek geworden of liegt David? Maar waarom zou hij dat doen? En waar is de echte Florence?
Alice heeft geen bewijs, maar moet de politie aan haar kant weten te krijgen, en snel. Maar het wachten op de uitslag van het DNA-onderzoek kost waardevolle tijd en Davids gedrag naar Alice toe wordt steeds grimmiger en bedreigender. En wat is de rol van zijn moeder Vivienne? Lukt het Alice om de politie te overtuigen vóór het te laat is?
Een week later zijn Alice en de baby verdwenen. Weggelopen, gekidnapt, vermoord?

Mening Marjon (13 oktober 2008):
Ik kocht dit boek laatst voor 4,95 – anders had ik het waarschijnlijk laten liggen, omdat ik de auteur niet kende. Ik begon er gisterochtend in en ik las het gisteravond uit. Dat zegt alles, lijkt me. Hoewel het einde heel onverwacht en misschien een tikje vergezocht lijkt, was dit boek ongelofelijk spannend, zonder gruwelijkheden. Het is juist de psychologie erachter die het verhaal zo spannend maakt. De hele stijl en het soort verhaal doen me sterk aan Nicci French denken. En stiekem vind ik dit beter dan vele boeken van Nicci French. Dus iedereen die van dit soort boeken houdt… Snel naar de boekwinkel of naar Bol.com… Koop het boek voor 4,95. 🙂

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.