Klem

klem

Auteur: Simon Beckett
Uitgever: Sijthoff
Jaar: 2014
Blz: 288
.
Korte samenvatting:
Het is een snikhete zomer op het verlaten Franse platteland. De Engelsman Sean loopt door een verwilderd bos en trapt in een wildklem. Hij raakt bewusteloos van de pijn. Gelukkig wordt hij gevonden door een jonge vrouw, Mathilde. Zij en haar zusje slepen hem mee naar hun afgelegen boerderij.
Als Sean opknapt, gaat hij werken voor Mathildes vader, een rauwe, norse man die jaagt en varkens fokt. Er hangt een lugubere sfeer. Dan blijkt dat de vorige klusser verdwenen is. Iedereen op de boerderij draagt onrustbarende geheimen met zich mee. Maar ook Sean houdt veel verborgen…
.
Mijn mening:
Ik had me erg op dit boek verheugt, maar het viel me enig zins tegen. Op zich is het een mooi boek met twee verhaallijnen. In Londen waar Sean een relatie heeft met Cloe. In dit verhalen wordt verteld waarom Sean op de vlucht is. Langzaam opgebouwd. De tweede in Frankrijk waar Sean zich schuil houdt op een afgelegen boerderij. Op deze plek gebeuren er ook allerlei raadselachtige dingen. Toch had ik veel meer verwacht. Simon Beckett staat bij mij bekend om zijn gruwelijke verhalen met spetterende details. Dit ontbrak in dit boek. Ik had me verheugd op een thriller met kippenvel-momenten maar ik heb geen Ă©Ă©n keer hoeven stoppen of adem inhouden. Jammer, deze schrijver kan zoveel meer.
.
***
.
Clasien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.