Kleur van hoop

Auteur: Susan Madison
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar: 2000
Bladzijden: 384

Over het boek:
Elk jaar brengen de hardwerkende Ruth en Paul met hun kinderen Josie en Will de zomervakantie door aan de kust van New England, in Carter’s house. Een vredige plek vol goede herinneringen, met een prachtig uitzicht op de kustlijn, en de geur van dennenbos. Deze zomer echter, lijkt ver verwijderd van die idyllische vakanties van vroeger: Ruth en haar man Paul zijn langzaam uit elkaar gegroeid, en haar relatie met de opstandige, artistieke Josie staat op springen. Ruth probeert zichzelf ervan te overtuigen dat haar dochters gedrag slechts puberaal is, maar ze schrikt van de vijandigheid die ze steeds vaker ziet in josies blik. Op een noodlottige middag gaan ze met zijn vieren zeilen en komen terecht in een storm, waarbij Josie overboord slaat. Haar lichaam wordt nooit gevonden en het gezin wordt overmand door verdriet en schuldgevoelens. Ruth trekt zich terug zich terug in haar werk en weigert te praten over deze tragische gebeurtenis, terwijl paul het niet kan verdragen dat zijn vrouw hem ontloopt. Intussen probeert Will het verlies van zijn zus moedig te aanvaarden en zijn ouders bij elkaar te houden, maar dit is een te grote verantwoordelijkheid voor een veertienjarige jongen, die bovendien zelf getroffen wordt door een ernstige ziekte…

Mening Marjon (24 juli 2006):
Gek hĂš… Het verhaal is zo mooi. Zo diep ook. Ik had me er veel van voorgesteld. Ik had de mazzel het voor 2,50 bij De Slegte te kopen. En uiteindelijk vond ik het niet lekker lezen. Zo houterig, het kwam niet vooruit, het vervalt steeds terug naar iets simpels. Net alsof de schrijfster net niet diep genoeg vanuit haar gevoel schreef.
Maar ik heb het ‘probleem’ dat heel veel boeken me niet meer pakken, die me een paar jaar terug nog wel pakten. Het kan mijn groei zijn. Ik ontgroei het. Misschien ben ik teveel verwend. Misschien is het goed kritischer te zijn. Er zijn zĂłveel boeken. Ik ben er dus als een idioot doorheen gejaagd en vond het einde weer de moeite waard.
Dus toch een beetje een aanrader.

***

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.