Koken & Bakken met de Amish

 

Auteur: Mary Maarsen
Uitgever: Uitgeverij De Banier
Jaar: 2014
Bladzijden:

Over het boek:
De Amish staan bekend om hun eeuwenlange tradities. Zo ook op het gebied van koken en bakken. Veel succesvolle recepten worden al generaties lang van moeder op dochter doorgegeven.
Dit handzame boek bevat een verzameling eenvoudig te maken authentieke Amish recepten. Mary Maarsen (zelf Amish) verzamelde de lekkerste recepten. Dat er bij het koken wordt gebruikgemaakt van natuurlijke ingrediënten is voor de Amish niet meer dan vanzelfsprekend!

Mening Marjon:
Een verfrissend kookboek in een tijd waarin alles afgestemd wordt op wat niet goed voor ons is om het vervolgens te vervangen door voeding wat eigenlijk ook niet zo goed voor ons is. Mary Maarsen is zelf door Amish ouders opgevoed en heeft het koken meegekregen van haar moeder die het weer van haar moeder heeft. Mary legt uit dat ze alles van pure echte ingrediënten maken, dat er ondanks het gebruik van suiker en andere lege koolhydraten weinig welvaartsziekten voorkomen onder de Amish. Dat heeft natuurlijk niet alleen met natuurlijke voeding te maken maar ook met het feit dat ze hard werken (lichamelijk) en vaak al veel gedaan hebben voor ze aan hun eerste maaltijd (uitgebreid ontbijt) beginnen.
Wat direct opvalt aan de recepten is dat ze weinig ingrediënten bevatten en dat ze allemaal eenvoudig te maken zijn, terwijl ze heel smakelijk zijn. Het boek is onderverdeeld in de drie delen:
Warme maaltijd
Maaltijdsoepen
Taarten, koeken en desserts
Een minpuntje in de digitale versie die ik via Kobo Plus las: de ingrediënten staan in een kader en zijn slecht leesbaar. Ik neem aan dat dat in de papieren versie beter is. Verder een aanrader!

Mary komt trouwens uit Amerika maar deed mee aan een uitwisselingsproject en ontmoette daarbij hier in Nederland haar echtgenoot. Ze woont nu in Nederland (waarschijnlijk dichtbij mij).

*****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.