Korenbloemblauw

 

Auteur: Anne-Marie Hooyberghs
Uitgever: VCL/West-Friesland
Jaar: 2009
Bladzijden: 222

Over het boek:
Het is begin negentienhonderd. Weduwe Mimi Loockx woont in het gehucht De Bist van het landelijke Vlaamse dorpje Westerlo. Ze is vroedvrouw en ze gebruikt de geneeskracht van planten om mensen en dieren te genezen en te verzorgen. Emera, Mimi’s jongste dochter, is goed op weg om in haar moeders voetsporen te treden. Ondanks haar jonge leeftijd is ze gefascineerd door de natuurgeneeskunde en de menselijke anatomie.
Maar dan krijgt het dorp een nieuwe dokter, Viktor Wouters. In schril contrast tot zijn voorganger, is Viktor het helemaal niet eens met Mimi’s werkwijze. Hij beschouwt het als pure kwakzalverij en hij doet er alles aan om Mimi en Emera het leven zuur te maken.
Het loopt helemaal uit de hand als Emera en dokter Wouters’ jongste zoon op elkaar verliefd worden. De vete escaleert tot een ware heksenjacht.

Mening Marjon (10-9-2012):
Je krijgt bij dit boek het gevoel dat dit echt heeft plaatsgevonden. Dat maakt het zeker tot een goed boek. Het leest prettig, maar is wat simpel geschreven en ondanks dat het een mooi verhaal is, mist het enigszins diepgang. Maar voor tussendoor was dit heel geschikt! Laat je trouwens niet beĂŻnvloeden door de omslag of de term ‘streekroman’. Het heeft absoluut niets oubolligs (<– en dat is een oubollig woord).

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.