Koud-zuid

 

Auteur: Ariane Meijer
Uitgever: Uitgeverij Maarten Muntinga
Jaar: 2008
Bladzijden: 223

Over het boek:
Wanneer haar echtgenoot Gidon op klaarlichte dag wordt geliquideerd, spat het droomleven van de beeldschone Donia uiteen. Wat Gidon eigenlijk precies deed en hoe zijn zakenwereld in elkaar steekt, daarvan heeft Donia geen idee. Het liefst wil ze haar comfortabele leventje van winkelen en lunchen in de P.C. Hooftstraat zo snel mogelijk voortzetten.
Pas als blijkt dat ook het leven van haar zeventienjarige dochter Julia gevaar loopt, neemt Donia het heft in eigen hand.
Met de hulp van Laura, een schoolvriendin van Julia, gaat ze op zoek naar antwoorden. Al snel komt ze erachter dat niets is wat het lijkt, en dat niemand is wie hij zegt te zijn?

Mening Marjon (2-5-2011):
Het zou een thriller zijn en dat idee krijg je niet als je dit boek leest. Er zit absoluut een beetje spanning in en de setting is een thriller, maar van echte spanning is geen sprake. Wel leest het heerlijk weg, heeft het humor, het houdt je aandacht vast en je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het in elkaar zit. Dus leest het heerlijk weg. Wat dat betreft zou ik het vier sterren willen geven. Maar ik vond het einde (voor veel thriller-schrijvers een probleem geloof ik) wat vaag en omslachtig. Niet echt reëel. Beetje jammer. Maar evengoed een aanrader.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.