Koude lente (Paul Vegter 2)

Schrijver: Lieneke Dijkzeul
Uitgever: Anthos
Jaar: 2007
Aantal blz: 285

Over het boek:
Tweede thriller van Lineke Dijkzeul, schrijfster van De stille zonde.
In een park wordt het levenloze lichaam van een klein meisje aangetroffen. Een buurman van het meisje wordt in zijn flat ernstig mishandeld door een jeugdbende. En wat beweegt deze bende een kansloze, beperkte jongen voor wie ze alleen maar minachting koesteren, op te nemen in hun groep? Eenmaal aan hun willekeur overgeleverd, verliest de jongen langzaam maar zeker de greep op de realiteit.
Paul Vegter, die we kennen als de sympathieke inspecteur uit De stille zonde, is belast met het onderzoek naar de moord. Hij ontvangt anonieme brieven die meer vragen opwerpen dan beantwoorden. Dan blijkt dat de chauffeur van de schoolbus regelmatig in het park is gezien… Een maalstroom van gebeurtenissen sleurt de lezer mee naar een verbijsterende ontknoping.

Mening Marjon (28 december 2008):
Nou, de ontknoping vond ik niet verbijsterend. Ik denk dat dat toch een zwakke plek van thrillerschrijvers blijft. Die ontknoping. M√°√°r het verhaal is steengoed, lekker geschreven, zit goed in elkaar. Geen thriller in die zin van het woord, eerder een politieroman, die heel goed de Nederlandse maatschappij weergeeft. Net als Henning Mankell dat kan met de Zweedse politie in de hoofdrol. Verrassend dit boek!

*****

Marjon.

Het vorige deel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.