Kwaad om kwaad (Mark Tartaglia 3)

 

Auteur: Elena Forbes
Uitgeverij: Cargo
Jaar: 2010
Bladzijden: 428

Over het boek (15-11-2011):
In een oude victoriaanse crypte in Londen wordt het lichaam van bestsellerauteur Joe Logan gevonden. Hij is door zijn hoofd geschoten en blijkt gecastreerd te zijn. Rechercheur Mark Tartaglia denkt dat het om een persoonlijke afrekening gaat, maar het onderzoek naar Logans verleden verloopt moeizaam. Dan wordt het lichaam van een tweede man gevonden in een boothuis aan de Theems. Hij is op dezelfde wijze vermoord als Logan. De mannen waren studiegenoten en deelden een woning.
Tartaglia vermoedt dat het manuscript van Logans debuutroman, over vijf studenten die een vreselijk geheim delen, kan helpen bij het oplossen van de moorden. Tartaglia gaat op zoek naar de andere drie studenten. Is een van hen de moordenaar, of loopt ook hun leven gevaar?

Mening Marjon:
En dat is dan alweer het derde boek met Mark (Marco) Tartaglia in de hoofdrol… En weer is het een heel goed boek. Misschien worden ze zelfs steeds beter van Elena Forbes. De spanning is wat minder voelbaar dan in de voorgaande delen, maar toch wel aanwezig. En wat vooral je aandacht vasthoudt, is de inhoud van het verhaal: wat hebben de slachtoffers met elkaar te maken, wat is er 20 jaar eerder gebeurd, waarom komt dat nu aan de oppervlakte. De karakters zijn goed uitgewerkt en tussen dat alles door loopt het privĂ©leven van Mark en Sam… Het boek is ook goed te lezen als een op zichzelf staand verhaal.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.