Kwaad ****

Kwaad

Auteur: Elisabeth Mollema
Jaar: 2014
Uitgever: Uitgeverij Q
Blz.: 253

Korte samenvatting:
Na een mislukte blind date wacht Ebe Montgomery op een taxi. Als haar tasje uit haar handen wordt gerukt, gaat een man die ook op een taxi wachtte achter de dief aan. Hij botst tegen een bus aan die net om de hoek komt rijden. Dat kan er nu wel bij.
Hoewel hij niet gewond lijkt, weet hij niet meer wie hij is. Als er een taxi komt, besluit Ebe de man mee naar huis te nemen, in de hoop dat hij zijn geheugen terugkrijgt.
Langzaam herinnert hij zich steeds meer, maar het zijn alleen onsamenhangende feiten. Wie is hij? En is hij zijn geheugen wel echt kwijt of doet hij maar alsof?

Mijn mening:
Ebe ontmoet een man met geheugenverlies en neemt hem op in haar huis. Samen met drie vriendinnen probeert ze om via uitstapjes hem zijn geheugen terug te laten krijgen. E√©n van haar vriendinnen begint haar twijfels te krijgen of “Vince” wel echt geheugenverlies heeft. De andere verhaallijn gaat over Sofia die een luxe leventje is gewend door haar huwelijken. Als haar tweede echtgenoot haar berooid achterlaat, gaat ze werken op kantoor bij Piet Esser. Aan het eind van het boek komen de twee verhaallijnen samen. Vlot geschreven thriller.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.