Laat me los (Kathleen Verlinden 2)

 

Auteur: Anja Feliers
Uitgever: Lannoo
Bladzijden: 320
Jaar: 2015

Over het boek:
Tijdens een feestje ziet Kathleen een vroegere schoolvriendin terug. Deze vertrouwt haar toe dat haar man Alex al jaren lijdt onder een angstpsychose, die zulke proporties heeft aangenomen dat het haar huwelijk langzaam maar zeker ruĂŻneert. Ze vraagt Kathleen, die psychologe is, haar en haar man te helpen. Kathleen gaat hierop in, maar al snel blijkt dat ze een hele klus heeft aan Alex. Iets uit het verleden domineert zijn leven en ondanks zijn schreeuw om hulp kan, wil en durft hij Kathleen niet in zijn ziel te laten kijken. Wat bezwaart Alex? Waarom is hij zo overbeschermend voor zijn dochter? Welk geheim draagt hij met zich mee dat zijn ondergang zou kunnen betekenen? Kathleen ziet de ernst van de situatie in. Als ze Alex wil helpen heeft ze geen tijd te verliezen. Anja Feliers (1971) is een gevierd jeugden thrillerauteur. Ze debuteerde in 2004 met de jeugdroman Donkere kamers. Laat me los is haar derde thriller, na Verleid me (derde prijs Crimezone Awards) en Hou van mij!

Mening Natasja:
Een oude schoolvriendin van Kathleen vraagt om hulp omdat haar huwelijk niet meer is van wat het moet zijn. Ze heeft grote twijfels over haar man Alex, hij wil tot op de laatste minuut weten wat zijn dochter uitspookt. Dit heeft grote gevolgen voor zijn gezin.

Wat een goed en spannend verhaal was dit. Wat heeft er afgespeeld in het verleden van Alex?
Al had ik al vrij snel door hoe het in elkaar stak, toch is het zo geschreven dat je alleen nog maar door wil lezen.
Nu ik eenmaal de smaak van thrillers weer te pakken heb, wil ik alleen nog maar meer lezen van deze schrijfster. Waarom dan geen vijf sterren? Dat is omdat ik gehoopt dat er nog een vervolg op dit verhaal zou komen. Voor mij blijft het een einde die je zelf kunt invullen.

****

Natasja.

Vorig deel:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.