Land van honing (Bella Vista Chronicles 2)

landvanhoning

Auteur: Susan Wiggs
Uitgever: Harlequin Holland
Bladzijden: 307
Jaar: 2015

Over het boek:
Isabels droom komt eindelijk uit: ze begint een kookschool in de prachtige Californische haciĂ«nda Bella Vista, het huis waarin ze is opgegroeid. Het opgeknapte landhuis en de omliggende landerijen zijn er de perfecte plek voor, met de bloeiende boomgaarden, fraaie tuinen en vele bijenkasten. Dat ze door alle drukte haar verleden even achter zich kan laten, is natuurlijk mooi meegenomen. Lang lukt dat echter niet: journalist Cormac O’Neill duikt plotseling op. Hij wil een boek schrijven over Isabels grootvader, Magnus Johansen, en over diens oorlogsverleden in Denemarken. Door zijn aanwezigheid maakt Mac iets bij Isabel los en stuurt hij haar geordende leventje helemaal in de war. Bovendien confronteert hij haar met het verleden, iets wat ze juist niet wil. Ze weet dus dat het beter zou zijn als ze hem niet meer zou zien… maar waarom slaakt ze dan geen zucht van opluchting als hij vertrekt?

Mening Natasja
Waar deel 1 (De Appelboomgaard) is gestopt gaat dit deel verder, alleen is nu Isabels verhaal aan de beurt en wordt het verhaal van Magnus verder uitgediept.
Het wordt erg mooi afgewisseld tussen het heden en verleden van Magnus, in het verleden was hij net als zijn vader een verzetsheld. Ook Annelise’s verhaal heeft hier een grote rol in gespeeld. En zo komen heel veel dingen die altijd verzwegen zijn langzaam naar boven als Mac het verhaal van Magnus gaat schrijven. Ook komen Tess en Dominic weer voor in dit verhaal en zo wordt het verhaal steeds uitgebreider. Kan Isabel Mac weerstaan of kan zij ook het verleden niet loslaten?
Een prachtig verhaal met sterke karakters, er zou voor voor mij nog een deel aan vast geplakt mogen worden.

****

Natasja.

4 gedachten over “Land van honing (Bella Vista Chronicles 2)”

 1. Ik heb hem ook net uit maar wist niet dat er ook een deel 1 was dus de winkel maar weer opzoeken vond het trouwens een super leuk boek lekker om in de zon te lezen

  1. Deel 1 heet De appelboomgaard, prachtig boek ook! Susan Wiggs is sowieso een aanrader. Ik lees ook haar Lake Shore Chronicles (in het Nederlands Avalaon-serie).

 2. Super goede schrijfster, boeken van haar zijn vlot om te lezen met de juiste spanning en twits.
  Ik vroeg me wel af of er een vervolg is op ” land van honing ” ? Weet iemand dat ?

  1. Hallo Nora,

   Ik heb daar laatst naar gezocht, maar kon er helaas niets over vinden. Dus ik vermoed dat het er niet is. Jammer hĂš. Ik vind haar ook een goede schrijfster.

   Groetjes, Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.