Leef

Auteur: Bibian Mentel
Uitgever: Splint Media
Jaar: 2018
Bladzijden: 175

Over het boek:
Bibian Mentel kreeg sinds het jaar 2000 negen keer de diagnose kanker. In LEEF lees je hoe Bibian na elk slechtnieuwsgesprek snel de knop omzet en hoe ze er heel bewust voor kiest om te leven. Want leven doet ze. Met hart en ziel. Elke dag opnieuw. Bibian inspireert en motiveert dagelijks mensen – met en zonder kanker – om ook te kiezen voor het leven en het maximale uit zichzelf en uit het moment te halen.
Bibian: Als ik bij alles wat mij overkomt in een hoekje ga zitten kniezen, dan had ik de afgelopen jaren weinig plezier beleefd. Ik geniet van al het goede in mijn leven en zorg dat mijn lichaam in optimale conditie is om de strijd tegen kanker aan te gaan. Dat doe ik door positief denken, sporten, gezond eten en genoeg slapen. Daarnaast zijn goede artsen en een flinke dosis geluk essentieel.
Lutske Bonsma interviewde Bibian Mentel veelvuldig en schreef naar aanleiding hiervan het boek Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten! Kort na de publicatie in november 2017 onderging Bibian twee risicovolle operaties aan haar nek. Drie weken later reisde ze alweer af naar de bergen en in maart 2018 maakte zij het onmogelijke mogelijk door twee gouden medailles te winnen op de Paralympische Spelen in Zuid-Korea. Nieuwe interviews volgden en werden vastgelegd in de update LEEF.

Mening Marjon:
Even een stukje lezen nam ik me voor. En toen kon ik het boek niet meer weg leggen en las ik het in een paar uur tijd uit. Allereerst: diep respect voor deze vrouw die al zo vaak kanker kreeg. Ze heeft misschien geen keuze maar ze gaat er ook heel strijdbaar mee om. Ze kent veel liefde in haar leven en haar sport is een grote drijfveer. Ik ken haar natuurlijk niet echt, maar ik kreeg het gevoel dat ze dit boek heel open en eerlijk, heel puur heeft geschreven. Het raakte me behoorlijk, alsof je haar echt kent. Ik kan hier vandaan alleen maar tegen Bibian zeggen: Ik hoop zo dat die kutkanker nu gaat wegblijven en dat je een oud grijs oma’tje gaat worden. En voor iedereen: lezen dit boek!

*****

Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.