Leven met een leugen

Auteur: Wendy Brokers
Uitgever: Meulenhoff Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 384

Over het boek:
Een heerlijke roman vol liefde, vriendschap, geheimen, verdriet en humor

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate, maar voor hem was zij nooit meer dan het kleine zusje dat hij gewoon voor lief nam. In hun puberteit maakte een dramatische gebeurtenis een einde aan hun jeugd en onschuld. En toen ze daarna toch een keer met elkaar in bed belandden, liet Jelle vervolgens niets meer van zich horen. Dus sindsdien haat Sofie hem, en gaat ze hem het liefst uit de weg.

Jaren later, als ze met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle een van de plaatselijke skileraren te zijn. Hij steekt zijn hernieuwde interesse in Sofie niet onder stoelen of banken en is niet van plan zich door haar te laten afpoeieren. Sofie heeft het knap lastig met haar verwarrende gevoelens voor hem, en ook moet ze erkennen dat Jelle niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij eens was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen zullen hebben voor hun beide families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Mening Marjon:
Ik lees altijd meerdere boeken naast elkaar en ik begon even uit nieuwsgierigheid in dit boek… ik heb de andere boeken niet meer aangeraakt. Ik kon dit boek niet meer wegleggen en las het dus in 1 dag uit… dat zegt al genoeg!

Dit boek is een zelfstandig vervolg op Baguette met jam voor twee en dus heel goed te lezen zonder het eerste boek. Ik denk alleen dat het wel leuker is als je ‘Baguette met jam voor twee’ eerst leest. En dat boek is zo goed, dit boek dus ook. Je hoeft er niet in te komen, je tuimelt direct het leven van Sophie en Jelle in, alsof je ze echt kent, alsof het die goede kennissen van de straat hierachter zijn. De titel is heel goed gekozen, al gaat het om meer leugens dan een. Eigenlijk zijn het meer geheimen: Sophie heeft meerdere, Jelle had ook een geheim en als zelfs zijn vader een geheim blijkt te hebben raakt Jelle volledig van slag. Geheimen worden leugens als je naast elkaar leeft en je ze niet kan delen. Het maakt de relatie tussen Sophie en Jelle niet bepaald makkelijk. Ik heb gelachen, maar ook een traan gelaten, er zit een beetje spanning in en ook romantiek, zonder dat het zoet wordt. Al met al een grote aanrader!

*****

Marjon.

Dit boek komt hiervoor (en is ook zo de moeite waard):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.