Liefde in vrijheid

Liefdeinvrijheid

Alleen tweedehands verkrijgbaar.

Auteur Madeleine Ker
Uitgever Harlequin
Jaar 1987
Aantal blz 158
ISBN

Korte samenvatting
Margot is er slecht aan toe als Adam haar op een koude, donkere avond van een straathoek oppikt. Hoewel ze zich aanvankelijk slechts in de drugswereld heeft begeven om materiaal voor een artikel te vergaren, is het uiteindelijk niet bij toekijken gebleven. Van toeschouwer is ze slachtoffer geworden, al weigert ze dat vooralsnog te erkennen. Als ik wil, kan ik zo stoppen, zo houdt ze zicht – net als al die anderen – voor. Dat ze zich hiermee een rad voor ogen heeft gedraaid, blijkt zodra Adam haar ontvoert en tot een ontwenningskuur dwingt. Ze maakt een verschrikkelijke tijd door, maar ze speelt het klaar. Ze is vrij. Of is liefde ook een verslaving?

Mening
Er zijn nogal wat vooroordelen betreffende boeken die worden uitgegeven door Harlequin in de Bouquet Reeks. Ik heb dat nooit begrepen. Als zo’n zelfde boek bij een andere uitgever wordt uitgegeven en een roze voorkant krijgt, heet het een ‘chicklit’ en is er van vooroordeel opeens geen sprake. Geloof me; er zijn ‘chicklits’ die oppervlakkiger zijn dan boeken die tot de Bouquetreeks behoren. Vroeger las ik veel Bouquet-reeks-boeken. Nu heel zelden. Maar ik heb zo mijn favorieten. Er zijn er zelfs die ik herlees en dit is er een van. Het boek is al uit 1987 (!) en toch heb ik het weer herlezen. En met plezier. Ja, het heeft een beetje diepgang, daarom vind ik het ook zo goed. Het leest heerlijk weg! Helaas had ik geen afbeelding van de Nederlandse uitgave, dus zie je de uitgave in de originele taal. Vanaf nu kunnen jullie meer recensies van romans onder de noemer Bouquet Reeks verwachten. Ik hoop alleen maar dat ik daarmee vooroordelen kan wegnemen.

Aantal sterren (maximaal 5) ****

Marjon.

5 gedachten over “Liefde in vrijheid”

 1. Ik lees ze inderdaad nooit (mijn tante was er verzot op)
  maar sommige zullen best goed zijn dat geloof ik wel. Lekker van genieten dan toch?

 2. Mijn zus las vroeger heel veel Bouquet boekjes, maar zelf heb ik niet zo veel mee. Maar misschien is dat – net wat je zegt – gewoon een vooroordeel. Want bij deze boeken denk ik aan iets luchtigs met: vrouw in nood, prins op witte paard en alles is goed. Maar er kan dus ook diepgang in zitten… misschien toch maar eens zo’n boek proberen te lezen 😉

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

  1. Hahaha en laat dit boek nu inderdaad zijn dat de vrouw in nood wordt gered door de prins op het witte paard. Maar dit is al een boekje uit de jaren 80. Ik weet dat de huidige boeken niet allemaal meer zo zijn. Ik ga er af en toe eens een lezen. Ik las ze vroeger inderdaad ook veel, maar dat zou ik toch niet meer willen.

   Liefs, Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.