Lola & de boy next door (NL)

lolaendeboy

Auteur: Stephanie Perkins
256 pagina’s
Uitgeverij Van Goor
Jaar: 2016

Het verhaal:
De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Recensie door Clasien:
Een leuk verhaal om te lezen, er gebeurt eigenlijk weinig. Lola (Dolores) Nolan is een zeventienjarige meid met een homostel als ouders. Ze heeft een vriend Max van 22 jaar, “indiepunkgaragerockgod”. Ze is gelukkig met haar hond “Heavens to Betsy”, haar extravagante kledingstijl, gewoon haar leven. Dan komen haar “oude” buren weer terug inclusief de Bell-tweeling, Calliope en haar broer Cricket. “Haar voormalige liefde van haar leven”. Lola’s leven staat op zijn kop.

“hij heeft haar altijd cool en prachtig gevonden, hij is altijd een deel van haar leven geweest, zelfs toen hij weg was, bleef een stukje van zijn geest achter”.

Dit is een echt meidenboek, weinig inhoud maar leuk om te lezen. Deze categorie ben ik inmiddels ontgroeid, ik geef de voorkeur aan meer diepgang in een verhaal.

***

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.