Maandagskinderen (Inspecteur Erlendur 1)

 

Auteur: Arnaldur Indridason
Uitgever: Querido’s Uitgeverij
Jaar: 2006/2013
Bladzijden: 247

Over het boek:
In Reykjav√≠k pleegt de veertigjarige pati√ęnt Daniel zelfmoord in een inrichting. Vrijwel gelijktijdig komt een bejaarde leraar bij een brand om het leven. Deze beide gevallen houden verband met elkaar, want de leraar heeft Daniel in de jaren zestig lesgegeven en heeft hem pasgeleden weer opgezocht in het ziekenhuis.
Aan inspecteur Erlendur en zijn kompaan Sigur √ďli de taak om de achtergronden van beide zaken te onderzoeken. Ook de broer van Daniel begint naspeuringen te doen. Onafhankelijk van elkaar komen ze tot gruwelijke conclusies.

Mening Marjon (22-1-2012):
Verrassend, deze eerste thriller met inspecteur Erlendur in de hoofdrol. Hij heeft dan ook als een van de weinge hoofdrolspelers een uitspreekbare naam; ik moest erg aan de IJslandse namen wennen. M√°√°r… Je went er aan en het is al gauw ondergeschikt. Wat overblijft is een goed boek, met matige spanning, maar genoeg om je te laten lezen en lezen en met een toch nog spannend en onverwacht einde. Zit goed in elkaar, al moet ik zeggen dat er wel wat ‘langzame’ stukken in zitten. Al met al smaakt het naar meer!

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.