Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane

Auteur: Hans Breuker
Uitgever: Breuker Concepts
Jaar: 2018
Bladzijden: 360

Over het boek:
“Voor het eerst sinds lange tijd wist Mack niet wat hij moest doen. In het leger en in zijn tijd bij een private contractor had hij ontelbare keren in hopeloos gewelddadige situatie gezeten. Bomgordels, handgranaten, mortieren en kogels in alle formaten hadden zich een weg gezocht om in zijn lijf te nestelen. Het verschil was dat hij in die situaties tenminste terug kon vechten. Nu was zijn vijand onzichtbaar, net als de motivatie om hem erin te luizen. Hij wist niet waar hij moest beginnen. Wie er achter dit plan zat was goed. Agressie flitste door zijn ingewanden, zijn borst ging hevig op en neer. Het was tijd om in de aanval te gaan. ”
Mack Dime – twee meter lang en minstens zo breed – is een rijke, bekende Nederlander, womanizer, drankorgel en adrenalinejunk. Hij is meedogenloos, slim en onweerstaanbaar. En hij zit diep in de problemen…

Mening Marjon:
Dit is niet het genre dat ik normaal lees, maar soms moet je even een uitstapje maken. En dan blijkt dat je het boek maar heel moeilijk kan wegleggen. Ik bleef er in lezen. Spannend, een en al snelheid. Fantastisch.

De hoofdpersoon is Mack Dime, ex-crimineel, eigenaar van een beveiligingsbedrijf, groot, sterk, onoverwinnelijk. Maar hij is toch heel menselijk en echt neergezet door de mensen om hem heen: zijn persoonlijke assistente Sheila, zijn rechterhand Tony, zijn tante Moon (Monica). Hij wordt in de val gelokt en moet uiteindelijk zelfs vluchten voor de politie. Hij kruipt terug naar zijn roots en eigenlijk kan ik niet meer vertellen, zonder iets van het plot te verraden.

Het boek leest heel prettig, toegankelijk, de vaart wordt er steeds in gehouden. Je moet je aandacht er wel bij houden, maar dat kost weinig moeite. Ik kreeg de indruk dat er al meer delen geschreven zijn? Dat maakte me nieuwsgierig naar de figuur Mack Dime; hij is interessant genoeg om meer over te lezen.

*****

Marjon.

2 gedachten over “Mack Dime: Het verraad van Lady Charlamane”

  1. Ontzettend bedankt voor het lezen Marjon! Heel tof dat je voor mij een uitzondering maakt om een ander genre te proberen en dat je het in 1 dag uitlas! Ongekend. En je hebt gelijk; er zijn meerdere delen geschreven over Mack Dime.

    1. Graag gedaan!
      Het is voor mij ook leuk weer eens van een ander genre te proeven. Ik neem aan dat die andere delen nog niet zijn uitgegeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.