Mam, kun je me geld lenen?

Schrijver: Elizabeth Burton-Philips
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2009
Aantal blz: 255

Over het boek:
Elizabeth Burton-Phillips, een Engelse lerares en huismoeder, wilde altijd het beste voor haar kinderen. Ze kon zich niet voorstellen dat haar vrolijke tweelingzoons Simon en Nick drugs zouden gaan gebruiken. Ze is dan ook geschokt als beide jongens op dertienjarige leeftijd worden geschorst van school omdat ze hasj roken. En dat is nog maar het begin.
De tweeling raakt verslaafd aan heroĂŻne. Ze liegen, stelen, dealen, en doen alles om hun volgende ‘hit’ te kunnen betalen. Dan, midden in de nacht, gebeurt waar Elizabeth altijd bang voor is geweest: de politie komt aan de deur met de mededeling dat Nick dood is. Hij heeft zelfmoord gepleegd uit wanhoop om zijn verslaving.
Sindsdien heeft Elizabeth onvermoeibaar campagne gevoerd om ouders bewust te maken van de pijn en de gevaren van drugs. Simon, haar overlevende tweelingzoon, nu drugsvrij, heeft zijn eigen bijdrage geleverd aan dit boek. Het resultaat is een inspirerend en bijzonder ontroerend verhaal, dat elke lezer tot in het diepst van de ziel zal raken.

Mening Marjon (27 september):
Je kan nog zoveel te vertellen hebben; je zal dat ook op een prettige manier moeten opschrijven. En dat deed Elizabeth. Haar schrijfstijl is heel toegankelijk. Dat helpt natuurlijk, maar wat je vooral doet doorlezen is het verhaal op zich. Wat aangrijpend, wat indrukwekkend, wat verdrietig. Ik heb al zoveel boeken gelezen over drugsverslaving, zowel vanuit de drugsverslaafde zelf als vanuit de dierbaren er omheen. Maar ik ben elke keer weer onder de indruk en dat was ik met dit boek ook. Het heeft nog dagen geleefd in mij, ook toen ik al een in een ander boek begonnen was. Wat een aanrader, dit boek!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.