Mari plukt de dag

Auteur: Mari Maris
Uitgever: Carrera
Jaar: 2017
Bladzijden: 848

Over het boek:
Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al uw vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.

USP 1

En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom heb ik alle handigheidjes en weetjes die ik als kok door de jaren heen heb opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt; voor mij gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.

USP 1

Hetzelfde deed ik met tips en trucs die ik oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelrattten uit de tuin houdt.
Soms vergeet ik het haast, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.

Mening Marjon:
Heel 2018 liep dit geweldige boek met me mee. Mari Maris heeft op elke dag van het jaar een stukje geschreven over moestuinieren of over gerechten of over haar leven in Frankrijk of over alle drie tegelijk. Dit steeds begeleid met (vegetarische) recepten. Ik moest me vaak inhouden niet stiekem verder te lezen, want ze schrijft zo leuk, de recepten zijn interessant en niet ingewikkeld en het is bij elkaar zo boeiend. Elke dag las ik het stukje dat zij op die dag plaatste en zo liep het boek met me mee. Nu is het jaar om en het boek uit en ik ga het heel erg missen. Ga ik het nog een keer lezen? Waarschijnlijk wel 😁 Het is in ieder geval een prachtig boek, een aanrader en voorzien van heerlijke recepten!

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.