Martien

Auteur: Jan Dijkgraaf
Uitgever: Osjato B.V.
Jaar: 2020
Bladzijden: 320
.
Over het boek:
Martien – van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ is de biografie van tv-persoonlijkheid Martien Meiland.Iedereen kent Martien Meiland van de televisieserie ‘Chateau Meiland’, die op SBS 6 wekelijks (veel) meer dan een miljoen kijkers trekt. Iedereen heeft ook een oordeel over hem. Je houdt van ‘m, of je vindt ‘m vrĂ©selijk. De televisieserie laat echter maar een klein deel van Martien zien. In dit boek vertellen Martien, Erica, Montana, Maxime, broer Jaap en schoonmoeder Jenny hĂșn complete verhaal. Zonder zichzelf en anderen te sparen. Over de jeugd van Martien, met zijn alcoholische vader Nico en zijn al op 45-jarige leeftijd overleden moeder Nel. Over zijn relatie met broer Jaap, zijn beste vriend. Over zus Nelleke, die hij al jaren niet meer spreekt. Over de Meilanden, de Duivenvoordens en de Renkema’s. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor “de lelijkste man die ik ooit heb gezien” en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. Over een korte ontmoeting in Eilat met een dubbelganger van voetballer Zinedine Zidane die zijn hele wereld op zijn kop zette. Over zijn jaren in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden. Over zijn werk als ontbijtkok en stylist in loondienst en de zakelijke avonturen met Erica in winkels en groothandel, die varieerden van complete mislukkingen tot geweldige successen. Over een hachelijk avontuur in China, waar hij moest rennen voor zijn leven. Over de zoektochten naar kastelen en de kolderieke avonturen in Frankrijk. Over de serie ‘Chateau Meiland’, die van alle leden van het gezin Bekende Nederlanders maakte. Over het vertrek van Caroline en NadĂšge. Over de prettige en minder prettige kanten van de televisiewereld. Over de Gouden Televizier Ring. Over
 ĂĄlles! Wie de biografie ‘Martien – van burgemeesterszoontje tot kasteelheer’ uit heeft, heeft gelachen, een traantje weggepinkt Ă©n kan een echt oordeel over hem vellen.

Mening Marjon:
Je loopt met hem weg of je hebt een hekel aan hem: Martien Meiland. Ik mag zijn persoonlijkheid op tv wel, misschien juist omdat hij niet bepaald doorsnee is en hij overkomt als zichzelf. En toen kwam de biografie en dat kan alle kanten op. Maar ik heb vanaf bladzijde Ă©Ă©n genoten. Het is heel leuk geschreven, het wordt echt verteld door Martien, Erica en hun dochters Montana en Maxime. Omdat je weet hoe ze praten hoor je het in je hoofd ook op die manier. Dat alleen maakt het al leuk. Maar het verhaal van Martiens leven is ook boeiend en verre van doorsnee. Ik kon het boek moeilijk wegleggen. Echt wel een aanrader!
.
*****
.
Marjon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.