Matilde en de boekdwalers (Pages & Co 1)

Auteur: Anna James
Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.
Jaar: 2019
Bladzijden: 384

Over het boek:
Sinds haar moeder kort na haar geboorte verdween, woont de elfjarige Matilda boven Pages & Co, de boekwinkel van haar grootouders. Wanneer er in de winkel mysterieuze figuren verschijnen, die wel heel erg lijken op de personages uit bekende boeken, ontdekt Matilda de magie van ‘boekdwalen’. Dapper stapt ze in een onbekende wereld, vastberaden het raadsel op te lossen van de verdwijning van haar moeder. Al snel ontdekt ze dat er een duistere kant zit aan het dwalen door boeken…

Mening Clasien:
Een verhaal zoals ik nog niet gelezen heb, eens iets anders dan de normale sprookjes.
Boekpersonages van andere sprookjes komen voor in dit bijzondere verhaal.

Pages & Co: een boekwinkel vol avonturen.
Mathilda heeft vakantie en houdt van boeken lezen, tot haar verbazing leest ze niet alleen de verhalen, maar komt ze terecht in het verhaal dat ze leest.
Zo ontmoet ze Alice in Wonderland en Anne van het Groene huis.
Ze blijkt een gave te hebben als boekdwaler. Samen met haar buurjongen belandt ze in meerdere avonturen en hoopt haar moeder te vinden die verdwenen is in Ă©Ă©n van de vele verhalen.

Het boek Anne van het Groene huis en het vervolgdeel Anne van Avonlea staan al tijden in mijn boekenkast, die ga ik nu nieuwsgierig geworden snel lezen. Net als het vervolg op Pages &Co. Ook Alice in Wonderland moet er weer aan geloven. Schateiland komt ook op de nog te lezen stapel, zo ontdek je nieuwe boeken door een verhaal. Hoe leuk is dat!

Helaas is het boek De kleine prinses alleen in het Engels uitgegeven, dit is het lievelingsboek van Matilda’s moeder.

*****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.