Meer vinexvrouwen

Auteur: Naima El Bezaz
Uitgever: Querido
Jaar: 2012
Bladzijden: 178

Over het boek:
Naima El Bezaz is terug. De `buurvrouw from hell , zoals ze zichzelf op Facebook noemt, gaat onverminderd verder met het beschrijven van de vinexwijk waarin ze woont.
MĂ©Ă©r vinexvrouwen is het vervolg op de onverbiddelijke bestseller Vinexvrouwen. Het boek gaat niet alleen over de felle reacties van buurtgenoten die Vinexvrouwen opriep, maar ook over het dagelijkse leven van een Marokkaanse in een nieuwbouwwijk. Wat bleef, is de verwondering over Nederlandse gewoonten: de echtelijke ruzies tijdens het inladen van de caravan, de natgeregende kinderen in de bakfiets. En er valt ook weer veel te lachen, om de aanschaf van de eerste kerstboom in huize El Bezaz bijvoorbeeld, en om de karaokeset waarmee haar dochtertjes smartlappen leren.
Naima El Bezaz houdt haar lezers genadeloos een spiegel voor maar ze spaart zichzelf evenmin.

Mening Marjon:
Ook dit boek is geweldig, net als de voorganger. Ik heb weer genoten van de bizarre verhalen over het wel en wee in de Vinex-wijken. Af en toe vraag je je af of het wel Ă©cht is. Maar het blijft vermakelijk. En af en toe wordt je aardig een spiegel voorgehouden. Toch merk je in dit boek wel meer van de depressie waar Naima aan geleden heeft, er spreekt af en toe een somberheid in door waar je je vinger niet op kan leggen.

Al met al wel weer een aanrader!

*****

Marjon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.