Met de Franse slag

franse

Auteur: Julia Stagg
Uitgever: House of Books
Jaar: 2012
Aantal bladzijden: 304
ISBN: 9789044336252

Omschrijving
De bewoners van het dorpje Fogas in de Franse PyreneeĂ«n zijn helemaal van slag door een schokkende onthulling. Hun ‘auberge’ is verkocht aan een Engels! echtpaar. Dat wordt een gastronomische ramp want iedereen weet dat de Engelsen niet kunnen koken (met uitzondering van Jamio Le Vert). De heethoofdige burgemeester Serge Papon belegt een spoedberaad om de nieuwe eigenaren Lorna en Paul Webster het leven zuur te maken voordat zij hun eerste pastis hebben geserveerd. Maar niet iedereen is gecharmeerd van de vertragingstactieken van de burgemeester. De dorpsroddel wordt opgeklopt tot astronomische proporties. Ondertussen hebben Lorna en Paul zo hun eigen problemen, waaronder een ernstig lekkend dak, miljoenen muizenkeutels, en hun ‘au minimum’ beheersing van de Franse taal. Kortom, er moet nog heel veel gebeuren voordat er ĂŒberhaupt gekookt kan worden ? en daar is geen woord Frans bij.

Mijn mening
Ik las deze roman tijdens mijn vakantie in Frankrijk. Het Franse sfeertje komt heel duidelijk naar voren in het boek. In het begin komen er veel verschillende Franse personages aan bod. Dit maakt het verhaal wat rommelig en soms lastig te volgen. Toen ik eenmaal de (Franse) namen leerde kennen las het verhaal ook sneller door. Je leert veel dorpsgenoten kennen. Wat komt er nog veel kijken bij het starten van een Auberge, petje af voor het doorzettingsvermogen van dit Engelse echtpaar.. Ik ben ook wel benieuwd naar het vervolg op dit boek “De dorpswinkel van Madame Josette”. Wie weet wordt in dat boek ook meer gesproken over de auberge als hij echt in bedrijf is. Een echt zomerverhaal, een aanrader wat mij betreft voor in je koffer.

Aantal sterren (maximaal 5): ****

Vivje.

 

15 gedachten over “Met de Franse slag”

 1. Viv, dank je wel voor je bijdrage!

  Ik las dit boek in juli 2012 en dit was mijn recensie toen:

  Grappig boek, waar je doorheen vliegt. Jammer dat het begin een beetje verwarrend was met al die Franse namen uit dat ene dorpje. Maar je went er al gauw aan en dan leest het als een trein.

  Aantal sterren (maximaal 5): ****

 2. Het vervolgverhaal is ook leuk Viv. Is wel al weer een tijdje geleden dat ik die heb gelezen, maar was wel leuk. Ondanks dat ik deze deel dus niet had gelezen.

  1. Deze boek ‘Voor jou’ van Jojo Meyes is nu voor 6 euro te koop bij ebook als weekendaanbieding. En is ook een schitterende boek om te lezen. Ik heb hem 2 weken terug gelezen. En denk dat ik hem wel vaker ga lezen

   1. Dank je wel voor je tip, Manuela! Ik ben net begonnen in De Laatste Liefdesbrief van Jojo Moyes, ik zit er echter nog niet lekker in. Nog even proberen en anders sla ik het (digitaal) dicht.

  1. Ik kom er gewoon niet in, ik weet nooit goed waar dat aan ligt?
   Ik probeer het altijd nog een keer, maar ben dus nu aan de Virgin River serie van Robyn Carr begonnen. Ik lees de eerste trilogie en het eerste boek is al uit, las heerlijk weg. Nu duik ik mijn bed in en begin aan het tweede boek 🙂

 3. Ook een echte aanrader het korte verhaal van Santa Montefiore- Het gouden licht. Het greep me meteen aan. Zelfs een traan over me wang gerold.

 4. Het verhaal doet me heel erg denken aan Chocolat van Joanne Harris, ik heb dit boek nog niet gelezen, maar de ingrediĂ«nten (eten, een tegenwerkende burgemeester / pastoor, dorpsbewoners, roddels…) maar als het net zo leuk is als Chocolat, dan wil ik er wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.