Midzomermoord (Inspecteur Wallander 7)

Schrijver: Henning Mankell
Uitgever: De Geus Spanning
Jaar: 1997
Aantal blz: 603

Over het boek:
Kurt Wallander moet op zoek naar drie jonge mensen die na Midzomernacht spoorloos zijn verdwenen. Er komt weliswaar een levensteken uit Hamburg, maar daar is iets mee. Als hij de kwestie wil bespreken, blijkt collega Svedberg onvindbaar. Ongerust gaat Wallander midden in de nacht naar diens flat, waar hij Svedberg vermoord aantreft. Er is een verband met de drie verdwenen jongeren. Svedberg heeft op eigen houtje al gesprekken gevoerd met de ouders. En hij was in het bezit van een foto van de jongeren verkleed voor Midzomernacht.

Mening Marjon (1 mei 2007)
Gek, maar ik vond het boek in het begin in een onwerkelijk sfeertje zitten, een beetje afstandelijk. Eigenlijk was het niet leuk dat ik wist dat Svedberg dood zou gaan voordat ik aan het boek begon. Hij speelde in al die boeken tenslotte mee in het rechercheteam van Kurt Wallander. Maar ergens na ongeveer 100 bladzijden begon ik er helemaal in te komen en ik kon het amper wegleggen. Als je wilt weten wat ik afgelopen weekend deed… Nou, vooral dit steengoede boek uitlezen. Had ik een aantal jaren terug nog nooit van de kreet ‘pageturner’ gehoord; nu begrijp ik de betekenis daarvan maar al te goed. Wat een spanning, wat een meeslependheid, wat een emoties. Wat mij betreft de zoveelste aanrader in de Kurt Wallander reeks.

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

2 gedachten aan “Midzomermoord (Inspecteur Wallander 7)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.