Miek’s moeilijkheden (Serie van 13 – deel 2)

 

Auteur: Sanne van Havelte
Uitgever:
Jaar: 1935

Over het boek:
Miek, het jongere zusje van Jo ter Hegge, heeft het moeilijk door haar gesloten karakter. Ze is zeer gevoelig, maar bang haar gevoelens te laten blijken, uit angst voor sentimenteel te worden aangezien.
Hoewel ze weet dat Tim Huizinga in het verleden verliefd op haar was, denkt ze dat hij nu zijn liefde op iemand anders heeft overgebracht. Zij merkt echter dat ze van hem houdt, en hierdoor raakt ze met zichzelf in de knoop.

Mening Marjon:
In dit boek speelt Miek, de jongere zus van Jo (uit deel 1) de hoofdrol. Miek worstelt erg met zichzelf: ze is erg gevoelig en kan daar slecht mee omgaan. Daardoor komt ze gesloten en stug over. Tim prikt daar al gauw doorheen en wordt verliefd maar daar wil ze absoluut niets van weten; ze is daar nog helemaal niet aan toe. Totdat ze ook verliefd wordt op Tim en denkt dat hij een ander heeft… Er gebeurt veel in het boek: ze verhuizen van Rotterdam naar Beekbergen, Jo gaat trouwen en wordt moeder, Bob en Hanna (deel 3) groeien naar elkaar toe. Hoewel er absoluut serieuze dingen in zitten, ademt het boek vooral vrolijkheid uit. Het leest als een tijdloos boek maar dat is het allesbehalve: vrouwen moeten zich schikken naar hun man, zijn volledig verantwoordelijk voor het huishouden en de kinderen en ze hebben het nog over negers, zo fout. Maar dat geeft het tijdsbeeld van 1935 aan. Wetende dat je zelf zo niet in elkaar steekt lees je daar overheen en blijft het een heerlijke serie!

*****

Marjon.

Vorige deel:

 

 

2 gedachten over “Miek’s moeilijkheden (Serie van 13 – deel 2)”

    1. Ik heb er ook een tijdje over gedaan om het te verzamelen hoor: kringloopwinkels en online gezocht. Sommigen vragen achterlijk hoge bedragen, die heb ik links laten liggen. Dus gewoon gaan zoeken en nooit meer wegdoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.