Mijn beeld van jou

 

Auteur: Susan van Eyck
Uitgever: De Fontein
Jaar: 2018
Bladzijden: 304

Over het boek:
Emma is begin dertig en lijkt alles voor elkaar te hebben – al jaren dezelfde vriend, haar carrière uitgestippeld – tot ze Boris tegen het lijf loopt. Deze fotograaf zet haar veilige wereld op zijn kop als ze halsoverkop verliefd op hem wordt. Maar net als er voorzichtig een vonk overgeslagen lijkt te zijn, bezweert hij haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en is hij opeens verdwenen. Waarom wil Boris niet dat Emma voor hem kiest? En kan Emma nog terug naar haar veilige leventje, of gaat ze op zoek naar antwoorden?

Mening Marjon:
Je denkt met een vrolijke luchtige roman te maken te hebben en het lijkt te kloppen: het leest heerlijk weg. Maar dan gebeurt er iets in het verhaal, precies zoals er in het echte leven ook dingen gebeuren. Ik zag het niet aankomen en werd er door geraakt. Van vrolijk luchtig veranderde het boek in mooi en diep (zonder dat het zwaar wordt). Ik kon het niet meer wegleggen en moest zelfs een traantje wegpinken. Wat een bijzonder boek over liefde, over het leven, over waar het echt om draait. Wat een aanrader.

*****

Mening Natasja:
Emma denkt dat ze helemaal gelukkig is in haar relatie, tot die dag dat ze Boris ontmoet op een terras. Die onschuldige foto verandert haar hele leven en ze denkt aan haar eigen keuzes die ze ooit gemaakt heeft. Kan ze zomaar beslissen om het roer om te gooien? In het begin van het verhaal was ik het totaal niet eens met de keuzes van Emma, maar als je verder leest leer je haar begrijpen en accepteer je de situatie. Waarom Boris Emma niet meer wilde zien had ik al snel in de gaten en je belandt dan ook in een verhaal vol heftige emoties. Dit verhaal grijpt je aan tot het einde.

*****

Mening Viv:
Het verhaal “Mijn beeld van jou” doet me erg denken aan “Voor jou” van Jojo Moyes. Op de kaft staat ook vermeld voor de liefhebbers van Jojo Moyes. Dit boek is het debuut van deze Nederlandse schrijfster. Je maakt kennis met Emma van 32. Ze lijkt alles voor elkaar te hebben: liefde, werk, huis, alles is op orde. Tot ze de mysterieuze Boris ontmoet. Hij is fotograaf en zorgt ervoor dat Emma ook weer plezier krijgt in het fotograferen. Ze worden verliefd op elkaar. Maar geeft Emma haar vertrouwde leven op om verder te gaan met Boris? Of blijft alles bij het oude? Ik moest een traantje laten bij het einde. Maar vond wel dat het een rollercoaster was waarin wel erg veel gebeurde. Daarom 4 sterren.

****

Marjon, Natasja en Viv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.