Mijn dochter in Frankrijk

Schrijver: Barbara & Stephanie Keating
Uitgeverij: De Boekerij
Jaar: 2010 (oorspronkelijk 2002)
Aantal blz.: 445

Over het boek:
En aan mijn dochter in Frankrijk laat ik de rest van mijn nalatenschap na… Met deze woorden eindigt het testament van Richard Kirwan, tot grote verbijstering van zijn Ierse gezin. Ook het leven van zijn dochter in Frankrijk, Solange de Valnay, wordt door Kirwans laatste wil in de war geschopt. Is de man die ze haar hele leven vader heeft genoemd dan niet haar vader?
Eleanor, de Ierse dochter van Richard Kirwan, en Solange gaan op zoek naar het verleden van hun vader, maar de enigen die hier iets over weten zijn de excentrieke grootmoeder van Solange en de gekwelde oom van Eleanor, voor wie het verleden nog lang niet is afgesloten.

Mening Marjon (27 juli 2010):
Dit is een heel aangrijpend verhaal, doordrenkt met de gruwelen van WOII. Je leest hoe mensen kapot gemaakt worden, gedwongen worden keuzes te maken die ze niet hadden willen maken en die hun hele leven verandert en beĂŻnvloedt. Hoe dat nog doorwerkt 25 jaar na die oorlog. Het liet me niet meer los, ik moest verder lezen. Maar… Ik vond wel dat het hier en daar een beetje te veel gedramatiseerd was. Iets te veel, ‘too much’ zoals men dat graag uitdrukt. Waarschijnlijk is dat geen objectieve waarneming, maar dat is het beoordelen van boeken natuurlijk nooit. Terwijl het verhaal me maar niet losliet, stuitte ik op oppervlakkigheid, te veel drama en af en toe iets te veel zoetigheid naar mijn smaak. Maar ik kon er aardig overheen lezen; dit boek was het waard. Het vertelt alleen waarom ik er toch maar 4 sterren aan geef en geen 5.

****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.