Mijn hele leven lang (Stephan & Lynn 1)

 

Auteur: Emma Anna
Uitgever: Mijnbestseller.nl
Jaar: 2018
Bladzijden: 297

Over het boek:
”Verliefd worden op een vriend. Dat komt wel vaker voor. Maar wat als die vriend ook de beste vriend is van je vader? Wat als die vriend toevallig je leraar is? En wat als hij achttien jaar ouder is, maar er is niemand anders met wie het zo goed klikt?
Dat overkwam mij dus. Nu, bijna vier jaar later, blik ik terug op die vurige, intense en meest liefdevolle relatie. Na het nieuws dat ik van mijn moeder heb ontvangen, realiseer ik me dat ik misschien toch nog niet over hem heen ben…”
De negentienjarige Lynn is smoorverliefd op de vriend van haar vader, met wie ze een bijzondere band heeft. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Ierland, blijkt zij niet de enige te zijn die met haar gevoelens in de knoop zit…
Vanaf achttien jaar.

Mening Marjon:
Je bent pas 19 jaar, bijna klaar met middelbare school en wordt verliefd op een man die 18 jaar ouder is. Niet eens halsoverkop, want je kent elkaar ook al 19 jaar en jullie band is onverbrekelijk. Toch? Lynn en Stephan geven er aan toe maar lopen tegen veel dingen op: ze worden veroordeeld door anderen vanwege het leeftijdsverschil en Stephan dreigt zijn beste vriend – de vader van Lynn – te verliezen. En dan gebeurt er van alles.
Een typisch Young Adult boek waarin vooral Lynn in de eerste persoon aan het woord is. Ze is heel goed neergezet: ze beseft maar al te goed dat dit Echte Liefde is maar heeft ook nog iets kinderlijks over zich. Stephan komt niet echt uit de verf, je moet het echt van Lynn’s waarneming hebben. Het boek heeft veel erotische scùnes (vandaar de vermelding ‘vanaf 18 jaar’), maar vertelt ook over een echte Ierse kerst. Leest prettig weg.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.