Mijn verloren dochter

verlorendochter

Auteur: Kristin Hannah
Uitgever: The House of Books
Jaar: 2005
Bladzijden: 368

Samenvatting:
Angie Malone weet precies wat ze wil: studeren, trouwen en moeder worden. Zo is het gegaan bij haar zussen, nichten en vriendinnen. Maar zo gaat het niet bij Angie. Na haar huwelijk blijft de kinderkamer leeg, jaar na jaar. Angie gaat scheiden.
Lauren Ribido woont in een achterbuurt, samen met haar moeder, die meer om drank geeft dasn om haar dochter. Op zeventienjarige leeftijd raakt Lauren zwanger. Haar rijke vriendje laat haar in de steek. Haar moeder schopt haar het huis uit. Vanaf het moment dat Angie en Lauren de vrouw die graag een kind wil en het tienermeisje dat nooit moederliefde heeft gekend elkaar ontmoeten, klikt er iets tussen die twee. Maar niets kan hen voorbereiden op de dramatische reeks van gebeurtenissen die op deze ontmoeting volgt.

Mening:
Het leek wel dat ik in een hele mooie film zat, of nee eigenlijk had het net zo goed bij de buren of iemand anders kunnen zijn die ik ken, want zo echt is dit geschreven.Twee verhalen, de Ă©Ă©n van Angie en de andere van Lauren die zo mooi samen komen in Ă©Ă©n boek. Beiden hebben ze een verleden, kunnen ze iets voor elkaar betekenen? Ik zou zeggen lees en geniet want het verhaal is zo vol liefde ontroering maar vooral warmte. Het gezin waar Angie uit komt heeft ook echt mijn hart gestolen, wat een lieve mensen, vooral haar moeder. Tot nu toe hebben al haar boeken me echt aangegrepen, top schrijfster!

*****

Natasja.

7 gedachten aan “Mijn verloren dochter”

  1. Ohhhh deze komt op mijn to read lijstje net als wat jij zegt haar boeken raken je altijd 🙂 ik ga hem opschrijven dankje voor de recensie

  2. Dit boek staat nog steeds op mijn Nog Te Lezen Lijst en het schuift steeds op omdat er weer zoveel andere mooie boeken zijn… Maar het is duidelijk: ik moet het weer omhoog schuiven!

  3. Wat schrijft Kristin Hannah toch prachtige boeken. En het is net alsof het over bestaande mensen gaat. Het komt dichtbij en je gaat er deel van uitmaken. Ook dit boek is weer een juweeltje; twee verhaallijnen met elk veel zorgen en verdriet. De lijnen lopen steeds meer naar elkaar toe en net als je denkt dat het allemaal wel heel mooi zal eindigen, loopt het weer anders. Dit boek zal me nog wel even bij blijven.

    *****

    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.