Mijn ware verhaal

Auteurs: Karin Bloemen en Thomas van den Bergh
Uitgever: Ambo|Anthos
Jaar: 2019
Bladzijden: 248

Over het boek:
In haar autobiografie Mijn ware verhaal vertelt cabaretière Karin Bloemen voor het eerst het aangrijpende verhaal van haar jeugd, die getekend is door misbruik, mishandeling en angst. Haarscherp brengt ze in beeld wat het met een jong meisje doet als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien. Karin Bloemen laat echter ook zien hoe ze ondanks deze traumatische ervaringen de vrouw is geworden die ze nu is: sterk, liefdevol, succesvol, open voor iedereen en voor niemand bang.

Mijn ware verhaal is een hartverscheurende ode aan het leven; een boek dat je de adem beneemt en dat je in één ruk uitleest.

Mening Marjon:
Schokkend. Heel erg schokkend te lezen over wat Karin Bloemen en haar zussen meemaakten in hun jeugd.¬† Ze krijgen te maken met seksueel misbruik door hun stiefvader, jarenlang zonder dat hun moeder het wist. En er speelde nog veel meer, iets wat uiteindelijk pas uitkwam in de jaren 90 en wat een rechtszaak tot gevolg had. Karin vertelt op toegankelijke manier zonder al te veel drama over haar jeugd en over hoe het verder ging. Ze kwam tot dit verhaal na de operatie waarbij ze twee nieuwe knie√ęn kreeg en in het ziekenhuis van deze ingreep herstelde. Ik hoop dat dit een boodschap is voor iedereen die hiermee te maken heeft: spreek er over. Ik heb diep respect voor Karin Bloemen die hierover zo openlijk weet te vertellen. Het boek raakt je diep. Iets wat je niet zomaar loslaat.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.