Mijn zomers aan zee

 

Auteur: Tracy Rees
Uitgever: A.W. Bruna
Jaar: 2018
Bladzijden: 416

Over het boek:
In hoeverre kan een plaats je leven veranderen?
1950. Chloe brengt elke zomer door bij familie in Tenby, waar ze eindeloze en onvergetelijke dagen op het strand beleeft. Alle zomers zijn even idyllisch, totdat ze een rijke, veel oudere jongen ontmoet waar ze als een blok voor valt. Op de avond van hun eerste date komt Chloe tot een ontdekking die haar de rest van haar leven zal achtervolgen.
2014. Nora”s luxe leven verandert drastisch van het ene op het andere moment. In de onzekere tijd die volgt voelt ze zich het meest thuis op de prachtige stranden van Tenby. Maar Tenby verbergt een geheim – en Nora zal leren dat dit kleine stadje aan zee zelfs de meest pijnlijke herinneringen kan helen…

Mening Marjon:
Een prachtig verhaal in het verleden en nu. Chloe speelt de hoofdrol en door haar zomers in Tenby aan zee verandert er veel in het leven van veel mensen. Als ze al lang moeder is van een inmiddels volwassen dochter Nora kan ze er niet voor Nora zijn als deze zelf worstelt met angsten. Sterker nog; Chloe duwt haar dochter van zich af en Nora begrijpt er helemaal niets van. Iets drijft Nora naar Tenby en heel langzaam komt ze er achter wat er in de jeugd van haar moeder is gebeurd. Daarnaast bouwt ze haar eigen leven op. Het verhaal wordt met redelijk korte hoofdstukken afgewisseld tussen Chloe en Nora zonder dat het storend is. Het verhaal laat zien dat liefde altijd zal overwinnen en dat het daar nooit te laat voor is. Prachtig verhaal over een bijzondere vriendschap, waar je nog even over nadenkt.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.