Miss Communicatie (Miss 1)

Schrijver: Astrid Harrewijn
Uitgever: Sijthoff
Jaar: 2012
Aantal blz: 288

Over het boek:
Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee meiden opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur.

Door research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk – tegelijk het perfecte excuus om een ouderwets feestje te bouwen. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en ze is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep? Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.

Miss Communicatie is het eerste deel uit een driedelige serie over de levens van de dertigers Didi, Iris en Lein, die naast hun gezamenlijke woonkamer ook al jarenlang lief en leed delen. Maar misschien wordt het tijd voor de vriendinnen om uit te vliegen en het huis aan de Dorstige Hartsteeg te verlaten?

Didi is journaliste, verslaafd aan kaas en bang voor stilte. Als ze een primeur ruikt, neemt haar leven een onverwachte wending.
Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. En natuurlijk het adoptiefbaasje van twee raskatten. Wordt haar nieuwe project Lijnen met Lein haar doorbraak?

Kinderpsychologe Iris wil een andere baan Ă©n een man. Maar misschien is dat iets te veel gevraagd. En waar ga je de ware vinden als je niet gelooft in onlinedaten en e-liefdes?

Mening Marjon (23 april 2012):
Geweldig, wat een heerlijk boek. Ik kon het niet meer wegleggen. Astrid Harrewijn heeft een heel leuke manier van schrijven, ze speelt leuk met woorden en zinnen. Daardoor vlieg je door haar boeken heen. En ik vind dit boek eigenlijk nog iets leuker dan de voorgaande boeken. Misschien omdat er iets spannends in zit. Jammer dat het uit is… Maar wel leuk om te weten dat dit deel 1 van 3 is 🙂

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.