Moederhart

moederhart

Auteur: Mariette Middelbeek
Jaar: 2013
Uitgever: Marmer
Blz.: 263

Korte samenvatting:
Anna is net negen weken zwanger als ze samen met haar man Luca het blije nieuws aan haar moeder komt vertellen. Maar als haar moeder haar uitlegt dat ze nooit zwanger is geweest, komt het leven van Anna komt op z’n kop te staan: de twee mensen tegen wie ze al haar hele leven papa en mama zegt zijn niet haar werkelijke ouders.

Mijn mening:
Anne hoort als ze zelf zwanger is van haar moeder dat ze is geadopteerd. Hierdoor krijgt ze angstige gevoelens over het moederschap, kan ze wel moederliefde geven, zijn er erfelijke ziektes etc. Alleen antwoorden van haar biologische ouders kunnen haar geruststellen. De zoektocht begint.

****

Clasien.

 

 

5 gedachten over “Moederhart”

  1. Wat een indrukwekkend boek. Alleen Mari√ętte Middelbeek kan een zo serieus onderwerp als dit vermengen met een gezonde portie nuchterheid. Ik was verloren vanaf de eerste bladzijde en kon het boek niet meer wegleggen. Je gaat van Anna houden, gaat haar begrijpen en als het boek uit is, is alsof je het zelf hebt meegemaakt. En tegelijk is het absoluut geen zwaar boek. Wat een aanrader! Dikke 5 sterren!

    *****

    Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.