Moord op de moestuin

Auteur: Nicolien Mizee
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
Jaar: 2019
Bladzijden: 240

Over het boek:
Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daartoe wordt een
boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het Ă©cht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

Mening Marjon:
Een heel toegankelijk en dus prettig leesbaar boek waar je vaak om moet glimlachen. Het is een leuk boek, met herkenbare hoofdpersonen, net echte mensen. Judith en Thijs hebben veel tegenslag vlak na hun huwelijksvoltrekking en gaan met Judith’s zus Cora en diens man logeren op een landgoed waar de twee zussen in hun jeugd vaak kwamen en waar hun twee vriendinnen – ook zussen van elkaar nog wonen met hun dementerende moeder. Rondom en op het landgoed wonen een aantal markante persoonlijkheden waar het verhaal om gaat draaien. Er is een moord en er gebeurt nog veel meer in de weken dat Judith en Cora daar zijn met hun mannen. Het leuke is dat dit boek een mix is van alles een beetje: humor, menselijkheid, spanning, diepgang.

****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.