Moordenaar zonder gezicht (Inspecteur Wallander 1)

Schrijver: Henning Mankell
Uitgever: De Geus Spanning
Jaar: 2004
Aantal blz: 303

Over het boek:
Inspecteur Kurt Wallander is bezig de dubbele moord op een ouder boerenechtpaar te onderzoeken, een moord die de politie van Ystad omschrijft als `een menselijk slachthuisÂż. Hij ontdekt dat er politiek-maatschappelijk gevoelige kanten aan de zaak zitten. Omdat er vermoedens leven dat buitenlandse vluchtelingen bij de moord betrokken zijn, probeert Wallander zijn onderzoek angstvallig buiten de publiciteit te houden. Tevergeefs. Vanaf dat moment beginnen tegenstanders van de Zweedse asielpolitiek het onderzoek op hoog niveau te manipuleren.

Mening Marjon (6 september 2006):
Mijn tweede Kurt Wallander en wederom heerlijk om te lezen. Vooral het menselijk element wat er in zit. En de vaart die in het verhaal blijft. Gewoon een zalig boek om te lezen.

*****

Marjon.

Eerder deel:

2 gedachten aan “Moordenaar zonder gezicht (Inspecteur Wallander 1)”

    1. Ik heb pas De Jonge Wallander gelezen en ik denk dat de boeken wel enigszins tijdloos zijn. Alleen de smartphone speelde nog niet zo’n rol. Ga je de hele serie lezen? Het is al een tijd geleden dat ik ze allemaal las maar ze zijn me allemaal bij gebleven. Mijn vader (overleed in 2014) las ze ook en we hadden het er dan vaak samen over. Deze serie is voor mij daarom ook wel bijzonder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.