Morgenrood (Twilight Saga 4)

Auteur: Stephenie Meyer
Uitgever: Het Spectrum
Jaar: 2010
Bladzijden: 603

Over het boek:
‘Je hoeft niet bang te zijn,’ mompelde ik. ‘Wij horen bij elkaar.’ Ik werd helemaal overweldigd door de waarheid van mijn eigen woorden. Dit moment was zo perfect, zo volmaakt, dat er simpelweg niet aan getwijfeld kon worden. Hij sloeg zijn armen om me heen en drukte me tegen zich aan, als zomer en winter. Ik had het gevoel dat elk zenuwuiteinde in mijn lichaam onder stroom stond. ‘Voor altijd,’ beaamde hij. Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen. Morgenrood is het verbazingwekkende slot van het passionele en meeslepende liefdesverhaal van Bella en Edward, dat begon met Twilight, Nieuwe maan en Eclips. In Morgenrood worden de geheimen en mysteries van deze adembenemende serie eindelijk onthuld.

Mening Marjon (13 maart 2011)
En toen had ik de hele serie uit 🙁 Het laatste boek wijkt af van zijn voorgangers. Alleen al omdat Jacob (Jake) ook een deel voor zijn rekening neemt en het verhaal in ik-vorm vertelt. Geen vreemde keuze want Bella heeft op dat moment weinig te vertellen en Edward is constant bij Bella. Maar ik vond dat deel van Jake wel wat langdradig af en toe. Jammer, maar laten we eerlijk zijn; dit boek is voor tieners geschreven en dat ben ik nou eenmaal niet meer 😉 Alles bij elkaar las ook dit boek heerlijk weg, is ook dit boek voorzien van die mooie liefdesmomenten tussen Bella en Edward en werd de spanning er (op die wat langdradige stukjes na) behoorlijk ingehouden. En ook al is de uitkomst aardig voorspelbaar, je blijft doorlezen, want je wilt weten hoe het afloopt. Ik heb genoten van de hele serie! Geweldig. Dit wordt afkicken. En omdat we geen halve sterren weggeven rond ik mijn 4,5 maar af naar 5 😉

*****

Marjon.

Voorgaande delen:

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.