Move it!

Schrijver: Eugenie van Stratum
Uitgever: Bruna Uitgevers
Jaar: 2010
Aantal blz: 231

Over het boek:
Binnen zes weken een heel nieuw leven. Dertiger Eugenie overkomt het. Ze geeft huis en haard op, laat hond, kat, vrienden en familie achter en hangt haar carriĂšre aan de wilgen om samen met haar man en zoontje naar de grootste stad ter wereld, Mexico City, te verkassen. Daar maakt ze kennis met het fulltimemoederschap, wordt ze gemanaged door haar kleuter en maken een inwonend dienstmeisje, chauffeur en bewakers deel uit van haar nieuwe leven.
Mexicaan worden is verdomd hard werken. Blunderen in het Spaans, struikelen over de cultuurverschillen, maar ook genieten van het heerlijke weer en lachen om mislukte integratiepogingen. Maar ook nieuwe vrienden maken, twee verhuizingen binnen Mexico, een zwangerschap en bijzondere bevalling, de bloederige drugsoorlog, het kidnapgevaar, busladingen gasten uit Nederland; het is nooit saai. Buiten af en toe overvallen worden door heimwee (stiekem op Funda surfen) is emigreren vooral relativeren. Het gaat er niet zozeer om hoe je spullen in je nieuwe land arriveren, maar in welke staat jij daar verschijnt. Tip: lachend is een goede optie.

Mening Marjon (3 april 2012):
Eugenie weet wat schrijven is. Ik heb genoten van dit boek, de manier waarop ze schrijft maakt dat je wil doorlezen. Ik moest vaak lachen, kon niet anders dan meeleven en heb best bewondering voor hoe ze het emigreren en integreren heeft aangepakt. Er is nog een vervolg en die heb ik ook liggen. Ben heel benieuwd! Maar eerst weer even iets anders.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.