Na die nacht

Auteur: Kristin Rozema
Uitgever: Ellesy
Jaar: 2017

Over het boek:
Wat gebeurde er in de nacht van de 14e april, drie jaar geleden? Was het een kater na dat leuke feestje, waar ze veel te veel gedronken had? Of was het iets anders?
Melanie Kuperes, partner van Douwe Boenders en moeder van kleuter Carolien, weet het niet. Ze weet alleen dat haar leven na die nacht totaal anders is geworden. Ze is vanaf dat moment humeurig, heeft een heel kort lontje en heeft nergens meer zin in. Vooral Douwe moet het ontgelden.
Lucy Veenhuizen, de vaste oppas van Carolien, wordt verliefd tijdens de buurtbarbecue. Als snel krijgt ze een relatie met Paul Brama. Hij is stapel verliefd op haar. Maar of dat ook wederzijds is?
Melanie draait door tijdens een woede-aanval. Haar daad heeft grote gevolgen voor de mensen om Douwe en haar heen. Er worden valse beschuldigingen geuit en al gauw worden bepaalde mensen scheef aangekeken. Melanie doet net of ze nergens van weet. Tot ze haar volgende woede-uitbarsting krijgt.
Douwe merkt plotseling wie zijn vrienden zijn en wie hem liever ver uit de buurt wil hebben. Uit onverwachte hoek komt dan alsnog een oplossing voor zijn grote probleem.

Mening Clasien:
Dit verhaal is heftig vooral als je aan het einde de oorzaak weet: waarom Melanie van de een op de andere dag totaal verandert van een liefhebbende moeder/echtgenoot in een chagrijnig agressief persoon.
Mensen oordelen totdat het te laat is. Kirstin Rozema heeft zelf ondervonden waar Melanie mee te maken heeft. Ook haar leven veranderde in de avond van 15 augustus 2014.

“Gezondheid is een kostbaar goed. Let op jezelf. En geniet van elke dag”.

In dit verhaal gebeuren er ernstige dingen die gevaarlijk zijn, maar gelukkig goed aflopen. Woede-uitbarstingen, gedragsveranderingen tergen Melanie, wat is er veranderd?
De personages zijn goed neergezet, ieder met een geheel eigen karakter.

****

Clasien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.