Natuurlijk! Zonder suiker

natuurlijkzonder

 

Auteur: Anne Marie Reuzenaar
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Jaar: 2015
Bladzijden: 224

Over het boek:
Na het succes van Zonder suiker komt Anne Marie Reuzenaar nu met een vervolg: Natuurlijk! Zonder suiker koken & bakken, met nieuwe inzichten en recepten voor een leven zonder geraffineerde suiker. Natuurlijk! Zonder suiker koken & bakken is een gezond kookboek en gaat over echt gezond eten oftewel recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij. Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen.

Mening Marjon
De schrijfster vertelt op zeer toegankelijke wijze hoe het nou zit met de suikers. Wat zijn suikers, welke soorten zijn er en wat doen ze voor je. Ze legt ook uit wat verborgen suikers zijn en hoe ze heten en door ons op de etiketten herkend kunnen worden. Ze geeft voorbeeldmenu’s van wat de gemiddelde Nederlander eet en toont daarmee aan hoeveel suiker iemand binnenkrijgt. En daarna volgt een lange, maar prettig weergegeven lijst van veelgebruikte producten: hoeveel suiker zit er in en welk product kun je het beste kiezen? Dit alles beslaat zo’n 100 bladzijden van het boek, maar het leest prettig en is interessant.

Haar recepten bevatten een aantal handige aanduidingen: Koemelkvrij, lactosevrij, tarwevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker. Ideaal voor mensen zoals ik 😉

Het boek is verdeeld in de volgende hoofdstukken:

Basisrecepten
Ontbijt
Lunch
Salades
Soepen
Visgerechten
Vlees & Gevogelte
Vega
Bijgerechten & Hapjes
Toetjes

Elk hoofdstuk is omgeven met een andere kleur rand, zodat het makkelijk gevonden wordt door te bladeren.

Vanwege warmte en drukte, maakte ik nog maar drie en ook makkelijke en snelle gerechten uit. Daar leent dit kookboek zich goed voor.

IMG_0551_Fotor_Collage_Fotor

Van links naar rechts: Groene salade met walnoten en blauwe bessen, Patatas Bravas ik maakte dat met krieltjes omdat ik die net in huis had) en geroosterde bloemkool.

De gerechten zij makkelijk te maken, het resultaat mag er zijn en dan is het nog gezond ook. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die graag gezond wil eten, zonder al teveel geld uit te geven of ingewikkelde dingen in huis te halen.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.