Nee heb je

Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Boekerij
Jaar: 2019
Bladzijden: 352

Over het boek:
Als Bobbie bij de bedrijfscoach zit en er alleen maar testbeeld op haar netvlies verschijnt, beseft ze dat ze misschien toch wel een beetje overwerkt is. Gelukkig heeft haar baas een klusje voor haar op Bali, het eiland waar haar zus Lauren woont, met wie ze al negen jaar gebrouilleerd is. Ze hoeft alleen de uitkoop van een surfschool te regelen, zodat het bedrijf daar een luxe resort kan bouwen. Daarna heeft ze tijd zat om de ruzie met Lauren bij te leggen en zichzelf op te laden op een wit bountystrand.

Op Bali pakt het allemaal heel anders uit dan verwacht. De eigenaar van de surfschool, ene Samuel, zegt doodleuk niets voor de verkoop te voelen. En haar zus staat ook niet echt te springen als Bobbie onverwachts met een enorme koffer op de veranda van haar restaurant staat. Bobbie is er toch van overtuigd dat ze beiden zal kunnen ompraten en ze boekt om te beginnen een paar surflessen bij Samuel. Maar de relaxte levenshouding, het heerlijke klimaat en de charmes van haar surfleraar missen hun uitwerking niet. Is het misschien zijzelf die het roer radicaal moet omgooien?

Mening Marjon:
Dit boek leest heerlijk weg, zoals alle boeken van deze auteur. De hoofdrollen zijn in dit boek weggelegd voor Bobbie en haar zus Lauren. Ze hebben elkaar niet meer gezien sinds Lauren 9 jaar eerder naar Bali vertrok en moeder werd. Bobbie heeft rust nodig en haar bedrijf heeft iemand op Bali nodig. Zodoende gaat Bobbie eindelijk naar haar zus toe. Al snel blijkt dat er iets tussen de twee zussen in staat. Vreemd genoeg wordt dat verder niet echt uitgewerkt (al wordt wel duidelijk wat er speelde). Het blijft nogal aan de oppervlakte hangen. Beide zussen worden verliefd en er gebeurt nog van alles. Je blijft er in lezen, maar ik miste toch net dat beetje diepgang wat ik wel in de andere boeken terugvond en wat net dat beetje extra had kunnen geven. Evengoed een aanrader.

****

Marjon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.