Never nooit meer: 80 kilo geleden

Auteur: Mark Dakriet
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Jaar: 2017
Bladzijden:

Over het boek:
In Never nooit meer geeft Mark Dakriet je tips waarmee afvallen een stuk makkelijker wordt. Jarenlang was Mark Dakriet die man met die stralende lach van Re-Play, de Nederlandse soul-formatie die hits scoorde met nummers als Kijk om je heen en Never Nooit Meer (samen met Gordon). Zijn stralende lach was echter vooral een masker voor de buitenwereld

In werkelijkheid was Mark ongelukkig, onzeker en te zwaar. Onder zijn overgewicht leden niet alleen zijn knieën en zijn rug, maar ook zijn gezinsleven, zijn vriendschappen en zijn zelfvertrouwen. Tóch werd Mark steeds zwaarder, tot op een dag de weegschaal ERROR aangaf. Mark besefte dat de knop om moest.

Wat een tragische geschiedenis had kunnen worden, werd echter het succesverhaal van Mark Dakriet. Hij vond de weg naar succes en viel maar liefst 80 kilo af. Mark staat weer op het podium met Re-Play, is personal trainer en motivational speaker.

Never Nooit Meer is een inspirerend boek voor wie tegen obstakels aanloopt, maar niet weet hoe ze te overwinnen. In de basis een boek over gewichtsverlies, in de breedte een boek over innerlijk strijd en doorzettingsvermogen.

Wat kan je verwachten van Marks boek?

  • Een open, eerlijk en herkenbaar verhaal
  • Motivatie vanuit eigen ervaring
  • Handvatten voor gezond afvallen, voor jong en oud, man en vrouw
  • Tips en trucs voor gezonde voeding en beweging

‘Als je niet opgeeft en gelooft in jezelf, kom je er. En val je niet terug. Never nooit meer.’ Mark Dakriet

Over de auteur:
Mark Dakriet is bekend van de Nederlandse R&B-band Re-play. Hij is zanger zowel als songwriter met al twintig jaar ervaring in de nationale en internationale muziekindustrie. Samen met Re-play stond hij onder andere in het voorprogramma van Backstreet Boys en Destiny’s Child. Ook is Mark tegenwoordig werkzaam als personal trainer. Bezoek de website van Mark Dakriet als je meer over hem te weten wilt komen!

Mening Marjon:
Heel veel vooroordelen over mensen met obesitas kloppen niet en dat weet ik al heel lang (en niet alleen door mijn studie Voedingsleer). Het is ook te simpel om te stellen dat iemand met obesitas alleen maar te veel eet. Vaak zit er meer achter. Voor Mark Dakriet was dat eigenlijk wel het geval. Niet omdat hij daar zelf voor koos maar omdat hij te kampen had (en heeft) met eetverslaving. Hij heeft dat nu onder controle maar zal in wezen altijd eetverslaafd zijn, iets waar hij altijd rekening mee zal moeten houden. Hij vertelt heel open in dit boek over de lijdensweg van extreme obesitas, over het effect ook op zijn gezin, op zijn eigenwaarde en waar het toe leidde: jezelf steeds meer afzonderen van de buitenwereld. En opeens op een dag was hij er aan toe de knop om te zetten en uiteindelijk viel hij – blijvend – 80 kilo af door gezond te eten, het slechte eten niet meer binnen handbereik te hebben, door veel te bewegen en door te visualiseren. Het is een heftig boek, maar het wordt geen moment zwaar. Integendeel; het is een heel motiverend boek. Naast optreden met Re-Play is Mark nu ook personal trainer, een die begrijpt wat eetverslaving en ook obesitas met een mens doet. In het boek komen ook dierbaren aan het woord over Mark en er staan foto’s in. Het staat vol bruikbare tips en achterin staan nog enkele recepten. Aangrijpend boek. En absoluut een aanrader.

*****

Marjon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.